DOBRE ŽELJE

Tračak nade s kraljevskog dvora: ‘Kate se i dalje bori s rakom, ali ima pomaka. No, ljudi, Palača je preplavljena...‘

Kensingtonska palača naglašava da joj još treba vremena i prostora za oporavak

Kate Middleton

 Jlppa/Bestimage/Profimedia/Jlppa/bestimage/profimedia

Dok Britanci vape za bilo kakvim informacijama o mnogima omiljenoj članici kraljevske obitelji, Kate Middleton, britanski Daily Mail dao im je ‘tračak nade‘ - princeza od Walesa posljednjih je tjedana više izlazila sa svojom obitelji, navode.

Dužnosnici palače otkrili su pak da su ovih dana "preplavljeni desecima tisuća čestitki za brzo ozdravljenje", nakon što je otkriveno da princeza boluje od raka.

Iako se mnogi nadaju da je Katein boravak vani s obitelji pozitivan znak, Kensingtonska palača ipak tu ‘staje na loptu‘ i naglašava da joj još treba vremena i prostora za oporavak.

No, također su dirnuti ljubavlju i privrženosti koje je javnost iskazala 42-godišnjoj princezi tijekom njezine borbe s rakom. Njihovom timu koji prima sva ta pisma upućena Middleton ponekad je teško nositi se s tolikom količinom dopisivanja, no trude se odgovoriti baš na svako pismo koje im pristigne.

image

Kate Middleton

Matt Crossick/Alamy/Alamy/Profimedia/Matt Crossick/alamy/alamy/profimedia

Inače, sva pisma upućena članovima kraljevske obitelji obrađuje dvorska pošta. U normalnom tjednu u palaču pristigne do 1000 pisama, no ovo što su sad doživjeli od ožujka, kada je princeza javno obznanila da ima rak, nadmašuje sve dosadašnje brojke!

Podsjetimo, u ožujku je Kate javno podijelila emotivnu video poruku u kojoj je otkrila da ima rak te da je započela s preventivnom kemoterapijom. Nakon prvotnog šoka, javnost joj je izrazila svesrdnu podršku i uputila brojne dobre želje za oporavkom.

Princeza je tada rekla i da se povlači iz javnog života kako bi se usredotočila na svoj oporavak, kao i na zaštitu svoje djece i obitelji. U javnosti tako nije viđena od Božića prošle godine.

Glasnogovornik Kensingtonske palače također je sada naglasio da se na vijest o češćem pojavljivanju Kate s obitelji ne bi smjelo gledati kao da se princeza vraća na posao nakon teške operacije abdomena. Naime, ove godine uopće neće imati javne angažmane, a njezin kalendar događanja do kraja godine i dalje ostaje prazan. No, to ne znači da nije upoznata s aktualnim projektima.

"Upoznata je sa svime, a na posao će se vratiti kad dobije zeleno svjetlo od liječnika. Bili smo doista jasni da joj trebaju prostor i privatnost za oporavak", rekli su iz Kensingtonske palače za britanske medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 15:34