MOZA BINT NASSER

Tko je supruga katarskog šeika? Nazivaju je kraljicom stila, a to je dokazala i na Svjetskom prvenstvu

Moza bint Nasser putem Instagrama je svima poželjela dobrodošlicu: ‘Došlo je vrijeme. Dobrodošli u Katar i sretno svima‘

Moza Bint Nasser

 Clemens Bilan/Afp

Ovih dana sve su oči uprte u Katar, gdje se održava Svjetsko nogometno prvenstvo. Otvaranju je prisustvovala i Moza bint Nasser, supruga šeika Hamada bin Khalifa Al Thanija, nekadašnjeg katarskog emira, i majka sadašnjeg emira Tamima bin Hamada Al Thanija.

63-godišnjakinja se pojavila u dugoj bordo Pradinoj haljini od satena, koju je upotpunila jaknom u istoj boji i maramom. Svoj outfit začinila je svjetlucavim brošem i nakitom te brendiranom kožnatom torbom.

Moza bint Nasser putem Instagrama je svima poželjela dobrodošlicu: "Došlo je vrijeme. Dobrodošli u Katar i sretno svima", napisala je u opisu fotografija na kojima je sa suprugom i djecom.

Moza bint Nasser, koja je također suosnivačica i predsjednica Qatar Foundationa, udala se za šeika Hamada 1977. godine. Jawaher bint Hamad, prva žena i supruga šeika Tamima, primila je supruge svjetskih vođa iz zemalja sudionica na otvaranju prvenstva.

"Večeras smo slavili svijet kroz snagu nogometa. Ne mogu biti ponosnija na našeg vođu, mog brata - cijelu moju obitelj - muškarce i žene koji su dan i noć radili za ovaj trenutak. Katar je 12 godina bio nepravedno napadan - iz nekog razloga ti su kritičari vjerovali da je arapska i muslimanska nacija nesposobna organizirati takav turnir. Večeras smo visoko postavili ljestvicu, a La3eeb je spreman povesti vas na putovanje života. Spremni smo dočekati sve one koji su ovdje i one koji će tek stići u nadolazećim tjednima", napisala je na Instagramu Al-Mayassa bint Hamad, sestra šeika Tmima i Mozina kći.

Tko je Moza bint Nasser?

Suprugu šeika Hamada često nazivaju ‘kraljicom stila‘, a 2015. proglašena je jednom od najbolje odjevenih žena na svijetu. Rođena je 1959. godine, a njezin otac bio je ugledni katarski biznismen i opozicijski vođa za vrijeme vladavine Khalifa bin Hamada bin Abdullaha Al Thanija.

Poznata je po svom radu u području zdravstva i obrazovanja, a 1995. utemeljila je Fondaciju za obrazovanje, znanost i razvoj zajednice. Također je dobila brojne međunarodne nagrade i počasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:04