OVAJ PUT BEZ SUZA

Tiktokerica koja je plakala jer mora raditi od 9 do 17 sati - dobila otkaz

Brielle je podijelila na TikToku kako je dobila otkaz, a zbog niske plaće nije uspjela ništa uštedjeti

Tiktokerica Brielle

 Screenshot/tiktok/brielleybelly123/

Tiktokerica Brielle postala je viralna jer je u listopadu snimila video u kojem plače zbog toga što joj je teško raditi od 9 do 17 sati. Tada je privukla puno komentara na snimku u kojoj govori kako je nedavno završila fakultet i zaposlila se prvi put te zbog toga nema vremena ni za što drugo u danu. Sada je podijelila kako je dobila otkaz.

„Neću sjediti ovdje i plakati, ali otpuštena sam s prvog posla koji sam tražila pet mjeseci i zbog kojeg sam preselila u New York. U biti, nisam ja kriva, prije nego što počnemo”, rekla je Brielle, pa potom objasnila što se dogodilo.

@brielleybelly123

can someone tell me im going to be okay !!!! feels like the world is ending i need a job immediatley i am feeling so lost rn like i moved for this...!?

♬ original sound - BRIELLE

„Radila sam u startupu i oni nisu imali mogućnost da me obuče i da mi daju da nešto radim. Nisam radila ono za što sam bila zaposlena, a htjela sam učiti i htjela sam posao s više odgovornosti”, rekla je i dodala kako nije uspjela ništa uštedjeti jer je njezina plaća otišla na račune i druge troškove, a sada ne može pronaći posao lako jer je bilo vrijeme praznika u kojem se prekidaju procesi zapošljavanja.

„Plaće koje imaju ljudi s fakultetom sada nisu dovoljne. Radimo puno, a i dalje nemam fond za hitan slučaj jer nisam zarađivala dovoljno da bih ga stvorila.”

Prisjetila se kako se na ovom poslu pokazala kao radoholičarka i ima preporuke bivšeg poslodavca, ali se ne veseli procesu zapošljavanja.

Zamolila je gledatelje videa da joj jave ako vide otvorene natječaje u digitalnom marketingu, ali predložila je i kako bi mogla raditi kao dadilja ili posluživati dok ne naiđe nešto bolje. Nije jasno je li tiktokerica dosad pronašla novi posao, ali komentari su prepuni suosjećanja.

„Imam tri diplome i iskustvo, pet mjeseci nakon diplomiranja ne mogu pronaći posao. Nisi sama”, „Tako mi je žao... Sve će biti u redu. Počni snimati što radiš nakon otkaza”, „Ovo je realnost današnjeg zapošljavanja, to je suludo”, „Jako mi je žao. Ova ponuda poslova i ekonomija su sulude”, glasili su neki od komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 07:50