NEZGODA...

Televizija snimala navijačicu na tribinama kojoj su poispadale grudi, pa se morali ispričati: ‘Nismo mi, kriv je SAD!‘

‘Ova slika je u potpunosti suprotna našoj politici objavljivanja‘, poručili su iz turske televizije

Utakmica Turske i SAD-a

 Screenshot/youtube/power Volleyball/

Na odbojkaškoj utakmici tijekom prijenosa jedna se televizija fokusirala na dekolte navijačice dok su igrali Turska i SAD, piše Daily Mail.

Turska je pobijedila SAD rezultatom 3-2, a kamera je prikazala reakcije publike tijekom slavlja. U publici je bila i jedna navijačica odjevena u turske boje, a televizija je upravo tad pustila usporenu snimku nje kako skakuće i u fokusu je bio njezin dekolte. Navijačica je morala ugasiti svoje društvene mreže nakon niza kritika koje su došle nakon ove snimke. Fotografije tog događaja pogledajte OVDJE.

Iz Turske su takvu snimku smatrali neprimjerenom, kao i način odjevanja navijačice. TRT Sport iz Turske okrivio je za sve domaćina emitiranja, SAD.

"Ova slika je u potpunosti suprotna našoj politici objavljivanja i potječe od američke televizijske kuće, a neugoda je uzrokovana", poručili su. Dodali su kako su samo prenijeli ono što su prikazali na američkom prijenosu i nisu imali "moć intervencije".

"TRT će, u svom kapacitetu i odgovornosti kao javni emiter Turske, nastaviti snažno podržavati turski sport", poručili su iz televizije, pa poželjeli sreću turskom odbojkaškom timu u sljedećim utkamicama protiv Tajlanda, Dominikanske Republike, Kine i Brazila.

Neki su smatrali da isprika TRT-a nije primjerena već da se trebalo ispričati ženi.

"Trebali bi se ispričati ženi, zašto nisu?" glasio je komentar na X-u. Neki su pak mislili da je isprika televizije primjerena.

"Dogodila se nesreća. TRT je učinio pravu stvar i ispričao se. Ovdje nema ničije krivnje. Mislim da žene neće imati problema s ovim. Uostalom, riskirala je i nesreća se dogodila u trenutku uzbuđenja", glasio je drugi komentar na X-u.

Podsjećamo, Turska je sekularna demokracija, ali žene iz Turske javljaju kako se bore da zaštite svoja prava od konzervativne vladavine sadašnjeg predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 17:31