ERAS TOUR IDE DALJE

Taylor Swift ‘kriva‘ za potrese u Škotskoj: Njezini fanovi toliko su plesali da su izazvali seizmičku aktivnost!

Koncert u petak navečer ‘bio je najenergičniji‘ od sva tri nastupa održana tijekom vikenda, s izmjerena 23,4 nanometra pokreta

Taylor Swift u Edinburghu

 Jane Barlow/pa Images/profimedia/Jane Barlow/pa Images/profimedia

Turneja Taylor Swift zvana "Eras", koja uključuje trosatne nastupe koji obuhvaćaju cijelu njenu dosadašnju karijeru, u posljednjih se mjesec dana preselila s američkog kontinenta u Ujedinjeno Kraljevstvo i Europu te nastavlja uživati zavidan uspjeh.

Naime, tijekom koncerta u škotskom Edinbourghu prošlog petka na stadionu Murrayfield, "Swiftieji" (obožavatelji Taylor Swift) toliko su jako plesali da su izazvali seizmičku aktivnost udaljenu čak šest kilometara dalje od koncerta.

image

Taylor Swift u Edinburghu

Jane Barlow/pa Images/profimedia/Jane Barlow/pa Images/profimedia

Prema Page Sixu, koncert u petak navečer "bio je najenergičniji" od sva tri nastupa održana tijekom vikenda, s izmjerena 23,4 nanometra pokreta. Međutim, subotnji i nedjeljni koncerti nisu previše zaostajali, s izmjerenih 22,8 nanometara, odnosno 23,3 nanometra.

Nadalje, britanska nacionalna agencija za praćenje potresa izvijestila je da su pjesme "…Ready For It?”, “Cruel Summer” i “Champagne Problems” izazvale "najznačajniju seizmičku aktivnost svake noći", a spomenuli su i "Shake It Off", "But Daddy I Love Him" ​​i "Getaway Car".

Publika je za vrijeme pjesme „Ready for it?“ u petak prenijela otprilike 80 kilovata energije, što odgovara otprilike 6000 automobilskih akumulatora.

image

Taylor Swift u Edinburghu

Callum Moffat/mirrorpix/profimedia/Callum Moffat/mirrorpix/profimedia

Iako za navedene brojke tvrde da su "impresivne", ističu da vibracije "nije osjetio itko drugi osim onih u neposrednoj blizini". Također, i sama Taylor je bila oduševljena odazivom i reakcijom tisuća i tisuća škotskih obožavatelja.

- Edinburgh! Stvarno si me oduševio ovog vikenda - napisala je pjevačica u ponedjeljak na Instagramu.

- Hvala vam što ste tri puta zaredom oborili rekord posjećenosti i što ste nam pomogli da se osjećamo kao kod kuće - nastavila je pop zvijezda.

Prema dostupnim informacijama, svaki koncert imao je najmanje 73 tisuće posjetitelja. Njena tri koncerta za sada su najposjećenija u škotskoj povijesti. Podsjećamo, ovo nije bio prvi put da je turneja 34-godišnje dobitnice Grammyja izazvala seizmičku aktivnost. "Swiftiesi" su tijekom svojih koncerata u Seattleu u srpnju 2023. toliko plesali da su generirali seizmičku aktivnost jednaku potresu magnitude 2,3 po Richteru.

Nakon Škotske, krenuo je niz nastupa Engleskom, a liverpulski koncert u četvrtak obilježio je 100. koncert Eras Toura, koji je daleko od kraja. Slijedi još jedan nastup u Liverpoolu, pa jedan u Cardiffu i dva na legendarnom londonskom stadionu Wembleyju. Nakon Wembleyja, Taylor će posjetiti Dublin, Amsterdam, Zürich, Milano, Gelsenkirchen, Hamburg, München, Varšavu i grad koji je Hrvatima najbliži - Beč, a impresivna će turneja završiti s dodatna dva koncerta na Wembleyju 16. i 17. kolovoza.

Turneju je opisala kao "najiscrpniju, najzahtjevniju, ali istovremeno i najradosniju, najkorisniju, najdivniju stvar" koja joj se ikada dogodila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 09:20