SLUČAJ ‘BRAND‘

Svi su znali da je predator, a sad se oglasila i bivša manekenka: ‘Uhodio me po ulicama i zahtijevao seks‘

Bivša manekenka koja želi ostati anonimna rekla je da planira otići na policiju i prijaviti Russella Branda

Russell Brand

 George Cracknell Wright/Mega/The Mega Agency/Profimedia/George Cracknell Wright/mega/the Mega Agency/profimedia

Skandal vezan uz glumca i komičara Russella Branda poprima sve veće razmjere. Sada se oglasila i jedna bivša manekenka koja tvrdi da ju je Brand uhodio ulicama Londona i tražio seks nakon što su se sreli u jednom baru. Ona je u strahu pobjegla od njega.

Uznemirujući incident dogodio se 2005. godine, a anonimna žena navela je da je Brand išao pet koraka iza nje i vikao joj: "Hajdemo se samo poje*** ovdje."

Žena, koja je tada bila u 20-ima, rekla je da je upoznala Branda u baru u Primrose Hillu u Londonu, a dodala je i da ju je Brand, iako mu je rekla da neće ići s njim iz bara, slijedio niz ulicu i ‘postao je jeziv‘.

"Osjećala sam se kao da me lovi. Nije bilo ni koketno ni zabavno. Riječ ‘predator‘ je u njegovom slučaju sasvim na mjestu. Bio je odlučan u svome cilju. Namjera mu je bila poseksati se s nekim, bilo kim", ispričala je za The Sun.

Podsjetimo, ranije su The Sunday Times i Channel 4 izvijestili o optužbama za zlostavljanje i predatorsko ponašanje, koje uključuje silovanje, seksualni napad i emocionalno zlostavljanje, a za koje se tvrdi da je počinjeno u razdoblju između 2006. i 2013. godine.

Brand poriče te optužbe i inzistira na tome da su sve njegove veze sa ženama bile sporazumne.

Anonimna bivša manekenka, koja je danas u 40-ima, rekla je da otkako je pogledala dokumentarac o njemu ‘nije mogla spavati‘, jer je shvatila da ‘druge žene nisu bile te sreće‘ da pobjegnu kao što je ona pobjegla od Branda.

Sada se priprema razgovarati s policijom, nakon što su oni pozvali sve navodne Brandove žrtve da im se jave.

Brand je bio voditelj Big Brother spin-offa ‘Big Brother’s Big Mouth‘ od 2004. do 2006., a i verzije ‘Celebrity Big Brother’s Big Mouth‘ od 2005. do 2007. godine. Mnogi koji su radili s njime na showu priznali su da su se bojali njegova ‘predatorskog‘ ponašanja tijekom snimanja.

"Svi smo znali da je predator. Ne može se poreći da je bio upleten u mnoštvo kompliciranih seksualnih situacija", rekli su za The Times.

Drugi član ekipe koja je radila na Big Brotheru rekao je da se Brandovo ponašanje činilo "otkačenim" i da optužbe o tome da je "pretjerao" nisu "iznenađujuće". "On je tada bio vruća roba. Bilo je odvratno, ali koliko smo mi bili upućeni, sve je bilo sporazumno", rekao je.

Treći stariji producent rekao je za medije da je općepoznato da je Brand bio u vezi s jednom sudionicom showa. Par je čak uhvaćen u seksualnom odnosu u prostorijama Big Brothera.

Unatoč tome što je osoblje prepoznalo njegovu ‘zlouporabu ovlasti‘, priznali su da im u to vrijeme nije zvonilo nikakvo zvono za uzbunu jer je to ‘samo dio rada s Russellom‘.

Ove optužbe dolaze u trenutku kada se i BBC suočava s ovim skandalom. Naime, jedna od četiri njegove navodne žrtve, koja je u dokumentarcu nazvana "Alice" i koja tvrdi da ju je Russell seksualno zlostavljao kada je imala 16 godina, tvrdi da je po nju slao BBC-jev automobil.

Jučer je policija priopćila da istražuje izvješće o seksualnom napadu u Sohou 2003. nakon što su podignute optužbe protiv Russella Branda, a komičar je otkazao preostale datume svoje posljednje turneje. Njegov subotnji nastup u klubu u Wembleyju, koji je održan u vrijeme dok se prikazivao i dokumentarac, mogao bi biti posljednji u karijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:09