NE OBAZIRE SE

Svi stali u obranu glumice koja je oduševila svijet, njoj prekipjelo: ‘Ljudi, bila sam prezgodna!‘

Bila je oduševljena kada je dobila poziv da bude u spotu legendarnih Rolling Stonesa

Sydney Sweeney u novom spotu Rolling Stonesa

 Planet Photos/Planet/Profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

Video za nedavnu pjesmu The Rolling Stonesa "Angry" kritiziran je zbog navodnog objektiviziranja glavne zvijezde, glumice Sydney Sweeney, koja se pojavljuje u provokativnoj odjeći i zavodljivo pleše dok se vozi u stražnjem dijelu kabrioleta niz Sunset Boulevard. No, sudeći po njezinim komentarima u novom intervjuu za časopis Glamour, Sweeney se s tim kritičarima nimalo ne slaže.

- Bila sam prezgodna - jednostavno je objasnila.

Ova 26-godišnja glumica, poznata po ulogama u HBO-ovoj seriji "Euforija" i novoj romantičnoj komediji "Anyone but You", istaknula je kako "izražavanje svoje seksualnosti smatra oblikom ženskog osnaživanja". Također, rekla je da je često pitaju je li feministkinja.

image

Sydney Sweeney u novom spotu Rolling Stonesa

Planet Photos/Planet/Profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

- Pronalazim snagu kroz prihvaćanje tijela koje imam. To je seksi i snažno i mislim da u tome nema ništa loše - tvrdi mlada glumica, koja misli da je "cool i bitno" biti u spotu Rolling Stonesa.

- Osjećala sam se jako dobro. Svi pokreti, sve što sam radila bilo je improvizirano - dodala je i istaknula kako nema još puno ljudi koji se mogu izvijati na krovu kabrioleta niz Sunset Boulevard uz policijsku pratnju.

image

Sydney Sweeney u spotu Angry

/YouTube/screenshot

U spotu, Sweeney nosi Versaceov kožni korzet s patentnim zatvaračem dok se vozi na zadnjem sjedištu crvenog Mercedesovog kabrioleta. Obula je ultra visoke lakirane čizme s platformom, oko vrata ima srebrnu ogrlicu optočenu dragim kamenjem, a outfit je upotpunjen srebrnim naušnicama i remenom.

Dok vozilo vozi poznatom cestom u Los Angelesu, Sweeney prolazi pored jumbo plakata koji prikazuju Stonese tijekom različitih razdoblja njihove karijere koja postupno oživljavaju.

image

Sydney Sweeney u novom spotu Rolling Stonesa

Planet Photos/Planet/Profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

Prošli tjedan, na emisiji "Live with Kelly and Mark", Sweeney je rekla kako je bila oduševljena kada je dobila poziv da bude u spotu legendarnih Rolling Stonesa. Sweeney je rekla da je čak i upoznala svoju majku s članovima benda, a tvrdi kako njena obitelj najvjerojatnije misli da je upravo taj spot "najcool stvar koju je ikad snimila".

Podsjetimo, "Angry" je bio najavni singl Rolling Stonesa za album "Hackney Diamonds", prvi njihov veliki studijski projekt od 2005. godine.

Doduše, ima i onih koji su kritizirali najnoviji spot Rolling Stonesa. Jedan od njih je i frontmen grupe Blur, Damon Albarn. U intervjuu za francusku publikaciju pod nazivom Les Inrockuptibles, Albarn je komentirao da je "gledao onaj užasan spot koji prikazuje Stonese u različitim fazama njihovih života na jumbo plakatima".

- Ova mlada žena je objektivizirana. Što je ovo, dovraga? Ovo je sve nepovezano, nema veze jedno s drugim - ističe Albarn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:55