Dojmovi nakon nastupa

Srpski mediji: ‘Obistinilo se ‘crnogorsko prokletstvo‘, Konstrakta bi slavila da je drugačija politička situacija‘

Kurir podsjeća da je peto mjesto na Eurosongu najbolji plasman otkad je Željko Joksimović s pjesmom 2012. osvojio treće mjesto

Konstrakta of Serbia

 Shutterstock Editorial/Profimedia

Obistinilo se "crnogorsko" prokletstvo, pišu danas srpske novine, koje podsjećaju kako je Vladana, predstavnica Crne Gore na Eurosongu, prije nekoliko dana rekla da bi Konstrakta u Torinu sigurno slavila da je politička situacija drugačija.

"Ukrajina je imala dobru pjesmu, ali bez simpatija zbog ruske agresije na tu zemlju nema šanse da bi dobila toliko glasova publike. S druge strane,

Konstraktu su pokopali članovi žirija. Od 23 europske zemlje, nije dobila ni bod od žirija, što je očigledno posljedica medijske kampanje kojoj je Srbija bila izložena u Europi jer se nije pridružila sankcijama Rusiji", piše Blic.

Kurir podsjeća da je peto mjesto na Eurosongu sjajan plasman, najbolji otkad je Željko Joksimović s pjesmom "Nije ljubav stvar" 2012. osvojio treće mjesto na tom natjecanju.

U Beogradu se na aerodromu stoga priprema velik svečani doček za srpsku eurovizijsku predstavnicu, koja je iz Torina otputovala u nedjelju ujutro. Prije toga na Instagramu je uz sliku svojeg nastupa napisala: "Vraćamo se kući, lavor i ja. Oprala."

Sama Konstrakta zadovoljna je plasmanom i svojim nastupom.

- Mislim da smo prošli odlično s obzirom na to da je pjesma bila malo rizična za Euroviziju. Vrlo pristojan rezultat za Srbiju - rekla je umjetnica koja je uz Šveđanku Corneliju Jacobs i Sama Rydera iz Velike Britanije primila nagradu "Marcel Bezençon" za najbolju pjesmu i nastup na Eurosongu. Ta se nagrada dodjeljuje u tri kategorije: nagrada novinara (Sam Ryder), umjetnička nagrada (Konstrakta) i nagrada skladatelja (Cornelia Jacobs), a mnogi je smatraju pokazateljim umjetničke vrijednosti eurovizijskih pjesama.

Podsjetimo, nakon glasanja žirija Konstrakta je bila na 11. mjestu s 87 bodova, ali je od publike dobila 225 bodova te je završila na petom mjestu.

- Bilo je uzbudljivo. To sa žirijem je bilo tanko, mislila sam da pjesma ne prolazi ovdje. Draži su mi glasovi publike. Osjetila sam najveću podršku od naših susjeda. Od žirija smo od Hrvatske i Crne Gore dobili 12, a i publika u Hrvatskoj dala nam je maksimalne bodove. Lijepo. Puno, puno hvala - rekla nam je Konstrakta, koju će njezini hrvatski obožavatelji moći uživo čuti i vidjeti na skorašnjem Sea Star Festivalu, koji se 27. i 28. svibnja održava u Umagu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:31