ZADNJA ŽELJA

Smrtno bolesnom prijatelju prikupljaju sredstva da helikopterom ode na Glastonbury: Bivši zidar veteran je festivala

Nakon što su Nigelu Stonehouseu dijagnosticirali rak bubrega koji se proširio na pluća, poželio je posljednji put otići na slavni festival

Nigel Stonehouse

 Facebook

Prijatelji smrtno bolesnog 58-godišnjeg Nigela Stonehousea pokrenuli su kampanju za prikupljanje novca kako bi mu pomogli da ode na slavni Glastonbury festival idućeg tjedna. Stonehouseu iz engleskog Hartlepoola, nedavno je dijagnosticiran rak bubrega, koji se proširio na pluća, a nakon što je dobio tu strašnu dijagnozu, njegovi su mu prijatelji poželjeli ispunit "zadnju želju" da posjeti festival posljednji put.

Bivšeg zidara prijatelji su opisali kao "veterana festivala" koji je u Glastonbury odlazio posljednjih 30 godina, a gledao je i nastupe headlinera poput Rolling Stonesa, Davida Bowieja i Johnnyja Casha.

Trebao je na festival otići već ovaj tjedan, ali više ne može dugo putovati bez liječničke pomoći, pa su prijatelji pokrenuli akciju prikupljanja sredstava kako bi platili helikopter koji bi ga dovezao tamo iz bolnice North Tees.

Maria Beggs, jedna od organizatorica kampanje, za medije je kazala kako se Stonehouse "osjećao pozitivno", a podrška ljudi dala mu je "Poticaj i nešto čemu se može nadati". Bio je, kazala je, vrlo "tvrdoglav i odlučan" u svojoj namjeri i veselio se što će gledati Dianu Ross na ovogodišnjem izdanju.

"Prekrasan tim palijativne skrbi uvjerio ga je kako će učiniti sve što je u njihovoj moći da mu to omoguće", napisala je još jedna od organizatorica, Lizzie Beggs, na stranici kampanje.

Njihovim trudom već sad je prikupljeno oko devet tisuća funti od više od 500 donacija, a potrebno je 12.000 funti za najam helikoptera.

The effort has already raised £9,000 from over 500 donations towards the £12,000 cost of chartering a helicopter. Među brojnima koji su podržali ovu akciju je i DJ Fatboy Slim, koji nastupa na ovogodišnjem festivalu, i koji je također podijelio stranicu kampanje na svom Twitteru.

I dok se svi nadaju kako će "prevrnuti nebo i zemlju" kako bi Stonehouse stigao na Glastonbury, pa makar i "na samo par sati", njegovi prijatelji su svjesni da čak i kad se prikupi potrebna svota, njegovo stanje se može pogoršati, što bi značilo da će biti preslab da otputuje. "U tom slučaju sredstva će biti donirana dobrotvornim organizacijama Glastonburyja", zaključili s na stranici kampanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:53