STIŽE NASTAVAK

Službeno je! Lady Gagu ćemo gledati u ‘Jokeru 2‘, navodno će glumiti sumanutu Harley Quinn

Joaquin Phoenix vraća se ulozi Jokera nakon što je osvojio Oscara za najboljeg glumca zahvaljujući izvedbi u prvom dijelu iz 2019.

Joaquin Phoenix kao Joker; Lady Gaga (u krugu)

 Profimedia, AFP

Lady Gaga potvrdila je svoj angažman u "Jokeru 2" objavivši glazbeni teaser na društvenim mrežama, piše Variety. U nastavku službenog naziva "Joker: Folie à Deux" pjevačica će glumiti uz Joaquina Phoenixa koji se vraća ulozi Jokera nakon što je osvojio Oscara za najboljeg glumca zahvaljujući svojoj izvedbi u prvom dijelu filma iz 2019. godine.

Teaser je montiran uz instrumental "Cheek to Cheek", kultnu pjesmu koju je Lady Gaga svojedobno obradila u suradnji s Tonyjem Bennettom.

Variety je u lipnju izvijestio da pjevačica razmišlja o ulozi Harley Quinn u nadolazećem nastavku "Jokera" koji bi trebao biti mjuzikl. Redatelj Todd Phillips objavio je naslovnicu scenarija na Instagramu 7. lipnja, otkrivajući podnaslov "Folie à Deux". Izraz se odnosi na zajednički sumanuti psihotični poremećaj, a Jokerov jedini pravi suputnik - osim Batmana, u svakom slučaju - bila je Harley, lik koji je prvi put stvoren za "Batman: The Animated Series" ranih 1990-ih. Teaser, međutim, ne potvrđuje da Lady Gaga glumi Harley.

Harley Quinn pokazala se postojanim i vrlo isplativim likom za Warner Bros. Margot Robbie tu je ulogu tumačila tri puta, u "Suicide Squad" iz 2016., "Birds of Prey" iz 2020. i "The Suicide Squad" iz 2021., a Kaley Cuoco daje glas liku u animiranoj seriji HBO Maxa "Harley Quinn", koja je sad u svojoj trećoj sezoni.

Phillipsov originalni "Joker" postao je fenomen na kino blagajnama 2019. godine, zaradivši nešto više od milijardu dolara diljem svijeta i postao film s najvećom zaradom s ocjenom R u povijesti (bez usklađivanja s inflacijom). Film je osvojio Zlatnoga lava na filmskom festivalu u Veneciji i zaradio 11 nominacija za Oscara, uključujući one za najbolji film i režiju. Phoenix je osvojio Oscara, kao i Hildur Guðnadóttir za originalnu glazbu.

Warner Bros će objaviti "Joker: Folie à Deux" u kinima 4. listopada 2024.

image

Joaquin Phoenix kao Joker

Dc Comics-dc Entertainment - Album/Album/Profimedia/Dc Comics-dc Entertainment - Album/Album/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:28