HOĆE LI SE VRATITI?

Slavna glumica povlači se iz Hollywooda: ‘Užasavam se priznati ovo ostatku glumačkog svijeta...‘

Pauzirala je od glume već zadnje tri godine, od završetka rada na ‘Quantumaniji‘, Marvelovom filmu

Evangeline Lilly

 Morio Taga/jiji Press Photo/profimedia/Morio Taga/jiji Press Photo/profimedia

Popularna glumica Evangeline Lilly objavila je na Instagramu da se uskoro planira u potpunosti povući iz Hollywooda i dodala da bi se "jednog dana mogla vratiti".

Lilly, najpoznatija po ulozi Kate Austen u ABC-jevoj dramskoj seriji "Lost", ponovno je podijelila video snimljen 2006. u kojem je izrazila želju da do sljedećeg desetljeća bude "u mirovini".

image

Evangeline Lilly na premijeri ‘Quantumanije‘

Jw/avalon/profimedia/Jw/avalon/profimedia

- Užasavam se priznati ovo ostatku glumačkog svijeta, ali idealno bi bilo da za 10 godina budem umirovljena i da imam obitelj - rekla je Lilly u videu putem kojeg je odgovorila na pitanje "gdje se vidi za 10 godina".

- Željela bih pisati i utjecati na ljudske živote, kao humanitarka - rekla je 2006. godine.

- Danas sam tako ispunjena radošću i zadovoljstvom jer živim svoju viziju. Osjećam veliku zahvalnost za svoje blagoslove. Udaljavanje od onoga što se čini kao očigledan izbor (bogatstvo i slava) ponekad može djelovati zastrašujuće, ali ulazak u svoju dharmu zamjenjuje strah ispunjenjem. Možda se jednog dana vratim u Hollywood, ali za sada mi je mjesto ovdje - napisala je Lilly.

image

Evangeline Lilly u seriji ‘Lost‘

Abc Studios/zuma Press/profimedia/Abc Studios/zuma Press/profimedia

Inače, u izjavi za Variety, pauzirala je od glume već zadnje tri godine, od završetka rada na "Quantumaniji". Objasnila je da joj je vrijeme provedeno izvan posla donijelo "temeljan osjećaj ispunjenja i radosti".

- Mogla bih se vratiti sutra, za dvije godine ili nikad, ali trenutno ne radim aktivno u industriji i nemam nikakvih ugovornih obveza prema bilo kome. Svoje vrijeme posvećujem humanitarnom radu i pisanju - rekla je.

image

Evangeline Lilly, 2023.

Morio Taga/jiji Press Photo/profimedia/Morio Taga/jiji Press Photo/profimedia

Što se tiče njene glumačke karijere, Lilly je glumila Kate Austen u svih šest sezona serije "Lost", koja se prikazivala od 2004. do 2010., a ta izvedba donijela joj je nominaciju za nagradu Zlatni globus za najbolju glumicu u dramskoj seriji. Također je dobro poznata po ulozi Hope van Dyne, odnosno, Wasp u Marvelovom filmskom svemiru. U toj je ulozi debitirala u filmu “Ant-Man” iz 2015. i reprizirala ju je u “Ant-Man and the Wasp” iz 2018., “Avengers: Endgame” iz 2019. i “Ant-Man and the Wasp: Quantumania” iz 2023. godine. Lilly je također glumila Tauriel u "Hobit" trilogiji Petera Jacksona, pojavljujući se u posljednja dva filma - "Hobit: Smaugova pustoš" i "Hobit: Bitka pet armija".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 10:28