O ROBBIE I GERWIG

Ryan Gosling također burno reagirao na nominacije za Oscara: ‘Malo je reći da sam razočaran... Nema Kena bez Barbie!‘

Gosling je svoju izjavu o ovogodišnjim nominacijama započeo zahvalom, no stvari su brzo krenule u drugom smjeru

Ryan Gosling i Margot Robbie

 Walter/Bestimage/Profimedia/Walter/bestimage/profimedia

Ryan Gosling je razočaran što su njegova kolegica iz hit filma "Barbie" Margot Robbie i redateljica Greta Gerwig bile ignorirane na nominacijama za Oscara te nijedna od njih nije zaradila nominaciju.

Naime, 43-godišnji Gosling, koji je i sam bio nominiran za najboljeg sporednog glumca za ulogu Kena u spomenutom filmu, rekao je da film "ne bi postojao bez Margot i Grete".

- Nema Kena bez Barbie, a nema ni filma o Barbie bez Grete Gerwig i Margot Robbie, dvije osobe koje su najzaslužnije za ovaj film koji stvara povijest i globalno je slavljen - rekao je Ryan Gosling.

- Nitko u filmu ne bi mogao dobiti ikakvo priznanje bez njihova talenta, hrabrosti i genijalnosti. Malo je reći da sam razočaran što nisu nominirane u svojim kategorijama. Njihovom radu treba odati priznanje - izjavio je.

image

Ryan Gosling, Margot Robbie i Greta Gerwig

Jon Kopaloff/Getty Images/Profimedia/Jon Kopaloff/getty Images/profimedia

Izvor je za Daily Mail rekao da Ryan "vjeruje da je njegova uloga tako dobro prihvaćena zahvaljujući poslu koji su Margot i Greta obavile".

- Ushićen je što je pohvaljen i nominiran za nagradu, ali mu je teško što svoje zadovoljstvo ne može podijeliti s Gretom i Margot - ističe izvor.

Izvor je dodao da će slavni glumac izvesti pjesmu "I‘m Just Ken" tijekom ceremonije i "možda izraziti svoje osjećaje prema tome što Margot i Greta nisu nominirane".

Gosling je svoju izjavu o ovogodišnjim nominacijama započeo zahvalom, no stvari su brzo krenule u drugom smjeru.

- Izuzetno sam počašćen što su me moji kolege nominirali uz tako izvanredne umjetnike u godini s toliko sjajnih filmova. Nikad nisam mislio da ću ovo reći, ali također sam nevjerojatno počašćen i ponosan što sam imao priliku glumiti plastičnu lutku - podijelio je.

Glumac je zatim izrazio svoje razočaranje što Margot i Greta nisu nominirane, ali ih je i pohvalio za njihov rad na filmu.

- Unatoč svemu, sa samo par lutaka bez duše, s vrlo malo odjeće i bez genitalija, uspjele su nas nasmijati, slomiti nam srca, gurnuti kulturu u neočekivanom smjeru i ispisati povijest - tvrdi Gosling.

image

Ryan Gosling i Margot Robbie

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Na kraju, čestitao je svojoj drugoj kolegici Americi Ferreri, koja je nominirana za najbolju sporednu glumicu.

- Jako sam sretan zbog Americe Ferrere i drugih nevjerojatnih umjetnika koji su svojim talentom doprinijeli stvaranju ovog revolucionarnog filma - istaknuo je.

Međutim, neki obožavatelji nisu bili impresionirani Goslingovom izjavom, a jedan ga je čak i pozvao da povuče svoju nominaciju u znak protesta, napisavši da bi to bilo "itekako snažno".

Drugi u Hollywoodu, uključujući američku komičarku i glumicu Bette Midler, izrazili su svoje nezadovoljstvo oko nominacija na društvenim mrežama.

- Greta Gerwig i Margot Robbie su osmislile film koji je bio i kritički uspješan i kulturni fenomen, zalazile su u feminističke teme kroz sferu Barbie, ujedno izazivajući patrijarhalne norme. Ovaj film ne samo da je duboko odjeknuo nego je i zaradio milijardu dolara. Ipak, ironično, Ken je bio taj koji je dobio nominaciju za Oscara - napisala je glumica koja je i sama bila dva puta nominirana za Oscara. Predložila je da "svi večeras idu ponovno gledati Barbie". Legendarna Sharon Stone ponovno je objavila objavu u kojoj je istaknula kako je "život oponašao umjetnost" i istaknula kako su glumica i redateljica zapostavljene, dok je muška zvijezda prepoznata.

- Nema nominacije za Gretu Gerwig. Nema ni nominacije za Margot Robbie, no Ryan Gosling ipak je nominiran za Oscara. Ovo je zapravo cijeli zaplet Barbie - dodala je.

image

Ryan Gosling i Margot Robbie

Supplied By Lmk/Ipa-agency.net/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/ipa-agency.net/ipa/profimedia

Slavni pisac Stephen King pitao se zašto Gerwig nije nominirana, dok se glumica Mandy Moore složila sa Shannon Watts, upitavši "Što žena mora učiniti?". Nadalje, Brooklyn Decker je izrazila svoju frustraciju situacijom, nazvavši Gerwig "redateljicom koja je spasila kino", unatoč izostanku nominacije.

Podsjetimo, "Barbie" je izašla u srpnju i zaradila je rekordnih 1,45 milijardi dolara na svjetskim kino blagajnama te 636 milijuna dolara na domaćim kino blagajnama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:41