BIZARNA TV EMISIJA

Putin kao Kim Kardashian: Britanci kreirali deepfake lik ruskog diktatora koji će biti zvijezda realityja

Channel 4 odobrio je projekt ‘Keeping UP With Kremlin‘ po uzoru na slavni stvarnosni program u kojem sudjeluje obitelj Kardashian
 Mikhail Metzel/Afp

Portal Deadline ekskluzivno je objavio vijest da će britanski Channel 4 snimiti reality serijal u kojem će glavni lik biti Vladimir Putin. Radit će se po uzoru na jedan od najpoznatijih stvarnosnih programa u povijesti tog žanra Keeping Up With The Kardashians o životu i djelu američke obitelji Kardashian predvođene kraljicom realityja Kim Kardashian.

Deadline doznaje da je projekt dobio službeno zeleno svjetlo. Keeping Up With Kremlin, neće, dakako, pratiti pravog Vladimira Putina po bespućima Kremlja - priča će se proizvesti uz pomoć deepfake tehnologije. Radi se o tehnologiji razvijenoj na osnovi umjetne inteligencije koja se koristi za produciranje ili izmjene videa, fotografskog i tekstualnog sadržaja da bi se prikazalo nešto što se u stvarnosti nije dogodilo. Keeping Up With The Kremlin je, dakle, parodija na Kardashianke.

image

Scena sa snimanja "Keeping Up with the Kardashians"

Krieger/Bauer Griffin/Profimedia/Krieger/bauer Griffin/profimedia

Iza projekta je produkcijska kuća Chalkboard TV, koja već ima iskustva sa sličnim programima. Glumci će igrati Putina i njegove poslušnike uz korištenje deep faketehnologije i sinkronizacije u post-produkciji. Projekt je namijenjen za prikazivanje na društvenim mrežama Channela 4.

image
Mikhail Metzel/Afp

U ovoj TV kući već su prije eksperimentirali s deepfake tehnologijom. Digitalna kraljica Elizabeta II poslala je građanima božićnu čestitku 2020. godine, a prošle godine ona je napravljena uz pomoć umjetne inteligencije. Napravili su i mjuzikl pod nazivom Prince Andrew: The Musical koji je prikazao propast vojvode od Yorka, od omiljenog člana kraljevske obitelji do odbačenog princa povezanog sa seksualnim zlostavljanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:01