BURNA NOĆ U VILI

Procurile poruke djevojke koja tuži zvijezdu Cityja za silovanje: ‘Hahaha, spavala sam s Grealishem‘

Izjavila je da se osjećala ‘podlo, prljavo i odvratno‘ nakon navodnog silovanja te je tvrdila da je ostatak noći provela u kući sjedeći na sofi

Jack Grealish i Benjamin Mendy

 AFP

Mlada žena koja tvrdi da je bila silovana u kući nogometaša Premier lige, Benjamina Mendyja, svjedočila je na sudu te tamo izjavila da je nakon navodnog napada imala seks s još dvojicom muškaraca, uključujući Mendyjevog suigrača iz Manchester Cityja Jacka Grealisha.

Žena, koja je imala 23 godine kada se navodni incident dogodio, kasnije je poslala poruku prijatelju u kojoj je napisala: ‘Hahaha, spavala sam s Jackom Grealishem.‘

Ona je jedna iz skupine mladih žena koje su pozvane natrag u Mendyjevu vilu nakon što su s njegovom ekipom partijale u VIP dijelu jednog noćnog kluba u Manchesteru u kolovozu prošle godine. Tijekom suđenja nazivala se ‘Žena 11‘, a izjavila je da ju je u Mercedesu silovao Mendyjev prijatelj Louis Saha Matturie (41). Također je dodala da je par napustio zabavu kako bi otišli kupiti još alkohola u obližnjoj garaži.

U razgovoru s policijom, 23-godišnja Žena 11 izjavila je da se osjećala ‘podlo, prljavo i odvratno‘ nakon navodnog silovanja te je tvrdila da je ostatak noći provela u kući sjedeći na sofi s dvije žene prije nego što je otišla spavati u spavaću sobu na katu.

Maturrieva braniteljica rekla je pak sudu da to nije točan opis te sporne noći. Dodala je da se 23-godišnjakinja vratila iz garaže u kuću u Cheshireu s Matturiejem u 5.38 ujutro te da je napustila kuću malo poslije 10 sati.

U ta četiri sata porota je čula da se svjedokinja seksala s još dva muškarca te imala ‘seksualnu aktivnost‘ s trećim. Svjedokinja je priznala da policiji nije rekla da se seksala s drugim tamnoputim muškarcem kojeg nazivaju ‘Ghost‘ u bazenu navedene kuće.

Kada su je upitali što je radila nakon seksualnog odnosa, odgovorila je: ‘Rekla sam da sam sjedila na sofi. Bio sam s Jackom Grealishom, znam što ćete reći.‘

"Sjećaš li se da si se ljubila u kuhinji s Jackom Grealishem, kao i na sofi u dnevnom boravku?‘, upitala ju je Maturrieva braniteljica, a ona je odgovorila: ‘Da.‘

"Jesi li imala spolni odnos s Jackom Grealishem te noći?", glasilo je sljedeće pitanje, a ona je odgovorila: "Da. Ne sjećam se u kojoj se prostoriji to dogodilo. Ne sjećam se ničega što se događalo. Sjećam se da se nešto dogodilo."

"Sjećaš li se da si prošlog mjeseca rekla policiji da si ‘80 posto sigurna da si se seksala s Jackom Grealishem ali da nisi sigurna jer si zaspala i probudila se potpuno gola‘?", pitala je braniteljica, a ‘Žena 11‘ odgovorila je: ‘Da, potpuno sam sigurna da smo se seksali. Sigurna sam da se jesmo.‘

image

Jack Grealish

Jonathan Nackstrand/Afp

Tada je priznala da je rekla policiji da je otišla spavati u sobu na katu, a tamo je bio neki drugi muškarac za kojeg ne zna tko je to bio. Pod pritiscima pitanja, potvrdila je da se radilo o Benjaminu Mendyju.

"Jesi li se seksala s Benjaminom Mendyjem?", glasilo je sljedeće pitanje, a odgovor je glasio: "Ne. Bilo je seksualne aktivnosti. Nisam željela da me se osuđuje. To samo ne izgleda dobro, zar ne?"

image

Benjamin Mendy

Paul Ellis/Afp

Kad je napustila Mendyjevu kuću odmah nakon 10 ujutro sljedećeg jutra, poslala je SMS poruke prijatelju u kojima se pohvalila prethodnom noći.

Prva je glasila: ‘Hahaha, spavala sam s Jackom Grealishom.‘

Njezin prijatelj je odgovorio: ‘O Bože. Koji k***. Bože. Ponosan na tebe. Bio je dobar, hahaha?‘

Žena je odgovorila: ‘Da, vrlo dobro.‘

U sljedećoj poruci pisalo je: ‘Ima djevojku‘ te je dodala tužan emoji.

Druga žena, koja je tada imala 17 godina, također tvrdi da je bila dvaput silovana na Mendyjevoj zabavi, u njegovom uredu i sobi za trofeje te da ju je kasnije još dvaput silovao Matturie - jednom u kućnom kinu, a drugi put u stanu u Manchesteru.

Tužitelj Timothy Cray pitao je svjedokinju zašto nije rekla policiji za seks s ‘Ghostom‘, Jackom Grealishem i seksualnu aktivnost s Mendyjem.

"To su ljudi moje dobi i privlače me. Samo nisam željela da me se osuđuje", odgovorila je.

Svjedokinja je inzistirala da, za razliku od ostalih puta tijekom te noći, seks s Matturiem nije bio dobrovaljan te da je bila silovana. Tužitelji su Mendyja naveli kao ‘predatora‘ koji je ‘naganjanje žena radi seksa pretvorio u igru‘, dok je njegov prijatelj Matturie navodno bio zadužen za pronalaženje mladih žena za seks.

Mendy poriče 7 točaka optužnice za silovanje, jednu točku za pokušaj silovanja i jednu točku za seksualno zlostavljanje 6 mladih žena. Matturie negira 6 točaka optužnice za silovanje i tri točke za seksualno zlostavljanje 7 mladih žena. Oba muškarca tvrda da ako je i došlo do bilo kakvog seksa sa ženama ili djevojkama, to je bilo uz njihov pristanak.

Daljnje suđenje odgođeno je za srijedu ujutro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:45