OBITELJSKI SASTANAK

Princ Harry sastao se s ocem na samo 45 minuta, otkriveno i gdje je spavao

Stručnjaci su rekli da se nadaju da je Harryjevo putovanje u Britaniju znak primirja, ali za sada se ono ne čini izgledno

Kralj Charles i princ Harry

 David Rose/Afp

Vjerovalo se da će dijagnoza kralja Charlesa III., kojem je otkriven rak, ponovno okupiti braću Harryja i Williama. Ipak to se nije dogodilo. Britanski mediji tvrde da bi princ Harry rado prihvatio ponovni susret sa svojim bratom, ali je umjesto toga proveo noć u londonskom hotelu.

Harry je najavio svoj dolazak iz Kalifornije čim je čuo što se događa s njegovim ocem. Iako se kraljevska braća ne planiraju sastati, možda se zbog zajedničkog prijatelja Marka Deyera, inače njihovog zajedničkog mentora nakon Dianine smrti, uspiju predomisliti.

image

Princ William i Kate Middleton

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Mediji navode da je William i dalje usredotočen na brigu o svojoj supruzi Kate, koja se oporavlja od operacije abdomena, te da uzima produženi dopust od javnih dužnosti do Uskrsa. Harry je jedva razgovarao sa svojim ocem od smrti kraljice Elizabete, a navodno nije bilo kontakta ni kada je slavio svoj 39. rođendan, ipak ovaj ih je nesretni povod spojio - makar na 45 minuta. Toliko je, naime, princ Harry proveo vremena s ocem nakon što je stigao u Britaniju.

Od početka se nagađalo gdje će princ Harry, kada dođe u Veliku Britaniju, odsjesti jer za kraljevsku rezidenciju treba odobrenje Buckinghamske palače otkad je prošle godine izbačen iz Frogmore Cottagea. Ipak, nema namjeru zadržavati se u Londonu, uskoro će se vratiti u Kaliforniju supruzi Meghan Markle i njihovo dvoje djece, Archieju i Lilibet.

image

Princ William

Chris Jackson/wpa Pool/shutterstock/Chris Jackson/wpa Pool/shutterstock

Stručnjaci su rekli da se nadaju da je Harryjevo putovanje u Britaniju znak primirja i da bi dobre vijesti o prestanku rascjepa u kraljevskoj obitelji mogle doći nakon loših vijesti o kraljevom zdravlju. "Charles obožava Harryja. Nije želio ništa od ovog obiteljskog otuđenja. Ako se od loših vijesti dođe do neke dobre pa se Harry, kralj, kraljica i njegov brat ponovno ujedine, bit će divno", kazala je Kristina Kyriacou, kraljeva bivša tajnica.

"Siguran sam da će Harry sada ostaviti po strani prošlost zbog ovog ozbiljnog pitanja. Kraljevskoj obitelji je važno da svi djeluju u pravom smjeru", rekao je kraljevski komentator Richard Fitzwilliams.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:34