EMOTIVAN VIDEO

Princ Harry o smrti princeze Diane: ‘Uvjeravaš sebe da moraš biti tužan što dulje da pokažeš da ti nedostaje‘

Princu Harryju je nedostajalo podrške obitelji nakon tragične smrti princeze Diane, vjeruje da se zbog toga emocionalno zatvorio pa je krenuo na terapiju

Prince Harry

 Doug Peters/Pa Images/Profimedia/

Princ Harry govorio je u emotivnom videu o tuzi s kojom se nosi otkako je preminula njegova majka, princeza Diana, te je pozvao mlade da govore o svojim emocijama, prenosi Daily Mail. "Tako je lako kao dijete misliti ili uvjeravati sebe da osoba koju si izgubio želi ili da moraš biti tužan što je dulje moguće kako bi joj dokazao da ti nedostaje", kazao je princ Harry.

image

Princeza Diana 1985.

Claude Coirault/Afp
image

Tada princ Charles, princeza Diana, William i Harry

Johnny Eggitt/Afp/Profimedia/

Dodao je i da je jako važno govoriti o tome kako se osjećaš i pričati o tim osobama jer onda slaviš njihov život. Princ Harry je rekao da je njemu nedostajalo podrške obitelji nakon tragične smrti princeze Diane te da vjeruje da se zbog toga emocionalno zatvorio, zbog čega je na kraju krenuo na terapiju.

"Nitko ne želi biti u poziciji u kojoj je prisiljen razgovarati upravo o onome o čemu ne želi, pogotovo kada svaki obrambeni mehanizam u vašem umu, živčani sustav i sve ostalo govori da ne ideš tamo", priznao je Harry da je teško u videu, kako prenosi Daily Mail, snimljenom u svibnju kada je posjetio Veliku Britaniju i porazgovarao s Nikki Scott, osnivačicom organizacije "Scotty‘s Little Soldiers".

Nikki je tada prepričavala trenutak kada je svom sinu Kaiju (5) morala reći da mu je otac, koji je služio u 2. kraljevskoj tenkovskoj pukovniji, ubijen u Afganistanu 2009. godine. Osim Kaija, tada je imala i sedmomjesečnu kćer Brooke. Težak ju je trenutak potaknuo da osnuje dobrotvornu organizaciju za potrebe ožalošćene djece vojnika u Velikoj Britaniji.

To je zadivilo princa Harryja. "Ono što ste učinili je nevjerojatno, doista je inspirativno. Počašćen sam i privilegiran što sam dio organizacije i stvarno se veselim što ćemo sve učiniti kako bismo doveli više ljudi, potaknuli veći interes, prikupili više sredstava i omogućili da se prenese poruka kako bi više djece dobilo podršku koja im je toliko potrebna", kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 11:20