veliko iznenađenje

PRINC HARRY I VOJVOTKINJA MEGHAN NAKON ROĐENJA DJETETA SELE IZ VELIKE BRITANIJE!? U konkurenciji su dvije države, ali čini se da je odluka već pala

 
 Profimedia, Alamy

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, princ Harry (37) i Meghan Markle (34), trenutno pregovaraju oko preseljenja u Južnoafričku republiku, gdje bi trebali živjeti četiri mjeseca u godini, piše The Sun.

Spoznaja da bi Harry i Meghan mogli živjeti na afričkom kontinentu nakon rođenja svog djeteta šokirala je sve koji prate kraljevsku obitelj. Prema pisanju The Suna, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa tamo bi mogli djelomično preseliti već iduće godine.

Južnoafrička republika prvi je izbor para, dok je na drugom mjestu Botswana. Te se preporuke paru navodno prezentirane u tajnosti.

Izvori bliski vojvotkinji od Sussexa prošlog su tjedna opovrgnuli nagađanja da se Meghan planira vratiti su Sjedinjene Američke Države kako bi jednog dana mogla postati predsjednica SAD-a. Izvori su tada rekli da Meghan nema političkih ambicija. The Sun nadalje piše da su i kraljica Elizabeta II. i princ Charles odobrili plan Harryja i Meghan da se odsele u Afriku. Vjeruje se i da princ William podržava planove svog brata. Ovakvo, tako reći, razilaženje braće navodno bi trebalo biti dobro za njihov odnos, ali i za odnos vojvotkinje Kate i vojvotkinje Meghan, koje se do sada nisu najbolje slagale.

"Harry i Meghan sudjeluju u planiranju selidbe, međutim ona se planira tek za iduću godine ili za 2021. Ideja je da par u Africi na godinu provede tri do četiri mjeseca te da tamo rade i da od tamo putuju", rekao je izvor iz kraljevske obitelji. Izvori bliski Harryju i Meghan kažu da se još ne zna kakvu bi oni ulogu igrali u Africi.

"Oni bi htjeli biti ambasadori Velike Britanije i htjeli bi se baviti dobrotvornim akcijama koje ih interesiraju. Sviđa im se ideja da imaju pravi dom u nekoj afričkoj zemlji jer se tako mogu uključiti u rad zajednice. Harry je iznimno vezan uz Afriku", rekli su izvori bliski paru. "No, još uvijek nije razrađeno kako će to funkcionirati na formalnoj razini."

Dužnosnici u Južnoafričkoj republici i Botswani još nisu obavješteni o planovima Harryja i Meghan jer su planovi za preseljenje u ranom stadiju. Također, postavlja se i pitanje troškova osiguravanja vojvode i vojvotkinje od Sussexa. Naime, o sigurnosti para brine osam policajaca, koji bi u tom slučaju također morali preseliti u Afriku. Očekuje se da bi taj "račun" trebala platiti država, odnosno porezni obveznici. Prema nekim procjenama riječ je o više milijuna funti na godinu.

"Argumentirat će se da se trošak isplati budući da će (Harry i Meghan) raditi dobro za brend Velike Britanije. Trenutno nam ta pomoć treba", rekao je izvor upoznat sa situacijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 08:31