SMRTONOSNE DOZE

Priča o Celine Dion svakim je danom sve tužnija, otkrila je što je radila prije svakog nastupa: ‘Navukla sam se...‘

‘Nisam znala da bi me to moglo ubiti...‘, priznala je glazbena diva

Glazbena diva u svom dokumentarnom filmu ‘I Am: Celine Dion‘

 Amazon Prime/planet/profimedia/Amazon Prime/planet/profimedia

Glazbena diva, Celine Dion, otkrila je da je postala ovisna o, po život opasnim, dozama lijeka za ublažavanje grčeva mišića još prije njezine dijagnoze sindroma ukočene osobe, prenosi The Mirror. Pjevačica je još 2022. godine otkrila svoju dijagnozu kada je otkazala svjetsku turneju "Courage".

image

Celine Dion

Valerie Macon/Afp/Profimedia/Valerie Macon/afp/profimedia

Dion je za medije rekla da je prije dijagnoze uzimala diazepam kako bi opustila tijelo prije nastupa, ali nije znala njegove posljedice. "Nisam znala da bi me to moglo ubiti. Uzela bih, na primjer, prije nastupa 20 miligrama valiuma i dok bih dohodala od garderobe do backstagea, već bi nestao", ispričala je pjevačica.

Objasnila je da se njezino tijelo počelo privikavati na lijek pa je povećavala doze jer bi nakon uzimanja lijeka već 20 minuta poslije ponovno osjetila simptome. Dnevno je znala uzeti i do 90 miligrama, što je doza koja može biti smrtonosna. Ipak, tijekom pandemije se uz pomoć liječnika odviknula od lijekova.

image

Glazbena diva u svom dokumentarnom filmu ‘I Am: Celine Dion‘

Amazon Prime/planet/profimedia/Amazon Prime/planet/profimedia

Priznala je samoj sebi da brojne poslovne obaveze i bol, koja je ostala kada ju je početkom 2016. napustio suprug, ne mogu olakšati situaciju tako što će uzimati velike doze lijekova. Svoju bitku sa zdravljem, Dion je dokumentirala u filmu "I Am: Celine Dion" koji bi, kako prenosi The Mirror, trebao biti prikazan 25. lipnja. Režiju dokumentarnog filma potpisuje Irene Taylor, inače redateljica nominirana za Oscar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 12:57