ANDREW I FERGIE

Pratili su ih skandali, razveli su se, ali uvijek bili tu jedno za drugo: Dobili su blagoslov da ponovno okrune svoju ljubav

Kraljevski par razveden je već 28 godina, a iza njih je niz skandala, ipak uvijek su se mogli osloniti jedno na drugo

Princ Andrew i Sarah Fergie

 Adrian Dennis/Afp/Profimedia/Adrian Dennis/afp/profimedia

Kralj Charles, kako piše britanski kolumnist, dao je blagoslov princu Andrewu i Sarah Ferguson da se ponovno vjenčaju. Neće to biti raskošno kraljevsko vjenčanje, već intimno, skromno vjenčanje u maloj kraljevskoj kapelici, gdje je 2020. godine, njihova kći, princeza Beatrice, održala svoje vjenčanje.

Nedavno smo saznali da je vojvotkinji od Yorka dijagnosticiran rak kože i da joj podršku pruža njezin bivši suprug princ Andrew. Bivši kraljevski par razveden je već 28 godina, a iza njih je niz skandala, prenosi The Independent.

image

Sarah Fergie

Adrian Dennis/Afp/Profimedia/Adrian Dennis/afp/profimedia

Fergie je stala uz princa tijekom skandala s američkim financijerom i osuđenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom zbog kojeg se Andrew morao povući s kraljevske dužnosti. On je pak prošlo ljeto bio uz nju dok se liječila od raka dojke, a njegova podrška ne nedostaje kada je u pitanju nova dijagnoza.

Puno prije nego što su se vjenčali i dobili dvije kćeri, Beatrice i Eugenie, Andrew se smatrao jednim od najpoželjnijih neženja u Engleskoj, a zbog povezivanja s nizom žena, nazvali su ga Randy Andy. Ipak, skrasio se kada mu je srce ukrala Fergie, kći bojnika Ronalda Fergusona.

Nisu bili skupa ni punu godinu kada je Andrew zaprosio Fergie na svoj 26. rođendan, 1986. godine. Nakon raskošne ceremonije činilo se da su spremni za život u kraljevskoj službi. Međutim, unatoč dvoje prekrasne djece, u braku su se počeli pojavljivati problemi zbog Andrewove predanosti pomorskoj karijeri.

image

Princ Andrew

Peter Macdiarmid/Eyevine/Profimedia/Peter Macdiarmid/eyevine/profimedia

"Za našeg braka, viđala sam ga 40 dana u godini", kazala je vojvotkinja. Kraljevski par razišao se u siječnju 1992., a kasnije se razveo 1996. godine. Andrew je napustio Kraljevsku mornaricu nakon 22 godine službe i postao predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva za međunarodnu trgovinu i ulaganja, ali njegovih 10 godina u toj ulozi izazvalo je mnogo kontroverzi. Ipak, njegovu je reputaciju najviše narušila povezanost s američkim financijerom i osuđenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom.

No, unatoč svim kontroverzama i problemima, mogli su se osloniti jedno na drugo, pa su Andrew i Fergie nastavili živjeti zajedno u Royal Lodgeu. Onda su počele kružiti priče o njihovom ponovnom vjenčanju, koje ulijeva nadu da će se možda uskoro i dogoditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:46