MILOŠ BIKOVIĆ

Poznati srpski glumac ipak neće glumiti u hit seriji, nakon što su ga optužili da podržava genocid

‘Odrastao sam u zemlji koja je razorena ratom. Imao sam jedanaest godina, kada sam bio u skloništu za vrijeme rata. I nikome to ne bih poželio‘ napisao je među ostalim

Savudrija, 030820.
Srpski glumac Milos Bikovic.

 Marko Todorov/Cropix/Cropix

Miloš Biković ipak neće glumiti u trećoj sezoni HBO-ove serije "Bijeli lotos", piše Deadline. Hit serija snima se ovaj put na Tajlandu, a podsjetimo kako su se pojavile brojne kontroverze kada je Biković odabran za ulogu wellness gurua. Pisalo se, naime, da podržava Rusiju.

Video u kojem je Biković označen kao "pobornik genocida" i "inozemni glasnogovornik Kremlja" pokazuje glumca koji naizgled podržava rusku okupaciju Krima, akciju koja je prethodila ruskoj invaziji na Ukrajinu 2022. godine. Glumac je dobio rusko državljanstvo dekretom koji je Putin potpisao 2021., a više je puta bio na Krimu, uključujući poslovna putovanja. Od 2019. zabranjen mu je ulazak u Ukrajinu.

"Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka sveobuhvatne invazije, sada bi trebao glumiti u trećoj sezoni HBO-ove serije ‘Bijeli lotos‘", piše uz video. "@HBO, je li u redu da radite s osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo?" napisali su uz video ukrajinski dužnosnici. Oh, ne, vrijeme je da se bojkotira ‘Bijeli lotos‘", pisali su neki, dok su ostali branili Bikovića.

"Nikada nije rekao ništa o tome da podržava ruski napad na Ukrajinu. On je samo glumac koji radi u Rusiji, koji je bio zaposlen da glumi Rusa" pisali su drugi.

Glumac se sada oglasio priopćenjem: "Odrastao sam u zemlji koja je razorena ratom. Imao sam jedanaest godina, kada sam bio u skloništu za vrijeme rata. I nikome to ne bih poželio. Moje sudjelovanje sada nije moguće, iz razloga koji nemaju veze s umjetnošću, i ne želim imati veze s bilo čime što ugrožava bilo moj intergritet, bilo serije". Poznati srpski glumac smatra i da je rezultat kampanje protiv njega, "trijumf apsurda i poraz umjetnosti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 23:19