NAGRAĐIVANI GLAZBENIK

Poznati reper ubijen iz zasjede u garaži: ‘Nažalost, mislim da možemo očekivati ​​još više ubojstava‘

Nezaobilazno je spomenuti kako to nije jedina smrt nekog poznatog repera u Švedskoj

Švedski reper C.Gambino

 Screenshot/instagram/

C.Gambino, jedan od najvećih švedskih glazbenih imena, ubijen je iz zasjede na parkiralištu.

Prema švedskim medijima, ovaj je 26-godišnjak sinoć parkirao svoj automobil u garaži u Göteborgu, a tamo ga je čekao jedan ili više napadača. Kako piše Daily Mail, ustrijeljen je i pogođen s najmanje dva metka, a fotografije s mjesta događaja pokazuju nekoliko rupa na staklenim vratima.

Inače, preminuli je reper velika zvijezda u svojoj domovini, gdje mjesečno broji čak preko milijun slušatelja na Spotifyju. Isto tako, nedavno je objavio novi singl koji je postao veliki hit. Ovaj hip-hoper je prije samo nekoliko tjedana dobio Grammija, najprestižniju glazbenu nagradu u Švedskoj koja je skandinavski ekvivalent američkoj nagradi Grammy.

Nezaobilazno je spomenuti kako to nije jedina smrt nekog poznatog repera u Švedskoj.

Nils Kurt Erik Einar Grönberg, koji se zvao Einár, imao je samo 19 godina kada je ubijen u pucnjavi 2021. godine, a prema švedskoj javnoj televiziji SVT, reperova smrt povezana je s bandama. U ovom slučaju, policija je odbila isključiti rat bandi kao razlog posljednjeg ubojstva, izvještavaju švedski mediji. Detektivi su naglasili da to ne znači da je sama žrtva nužno bila uključena u bande, iako su izvješća sugerirala da bi mogao imati veze s lokalnom skupinom.

Nakon ubojstva, policijska operativna grupa pretresla je spomenutu garažu u Göteborgu, a za sada je nekoliko osoba privedeno na ispitivanje, ali za sada nema osumnjičenih, kako tvrdi policija.

Jedan od očevidaca, muškarac koji živi u tom području 15 godina i bio je u blizini napada kada se dogodio, rekao je za novine Dagens Nyhter da pucnjave ovdje "nisu rijetkost". U nedjelju, samo dva dana ranije, muškarac je upucan u stopalo.

- Nažalost, mislim da možemo očekivati ​​još više ubojstava. Ali ovo nije banda koja je bila aktivna 2011.- 2012., ovo su mlađi dečki. Imamo novu generaciju i tužno je - dodao je spomenuti muškarac iz susjedstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 08:33