BRIGA O SEBI

Poznata holivudska glumica: ‘Spavanje mi je najvažnije u životu. Nekad bude i po 14 sati, inače nisam funkcionalna‘

Glumica je rekla i da meditira svaki dan, i to dva puta dnevno. Vježba pet puta tjedno, a uglavnom radi tzv. vruću jogu, pilates i bodyweight vježbe

Dakota Johnson

 JUSTIN TALLIS/AFP/Profimedia

Američka glumica Dakota Johnson (34) rekla je za The Wall Street Journal (WSJ) da svake noći voli odspavati 14 sati.

Novinarka WSJ-a Lane Florsheim glumicu je pitala u koliko se sati ustaje ako je ponedjeljak i što prvo napravi nakon što se ustane. Johnson je odgovorila da to ovisi o poslovima koje mora obaviti.

- Nemam neko određeno vrijeme kada se budim. Ako ne radim, ako mi je ponedjeljak slobodan, tada ću spavati koliko god želim. Spavanje mi je najvažnije u životu - rekla je glumica.

Johnson je rekla da "nije funkcionalna" ako tijekom noći ne odspava barem 10 sati, dodala je da bez većih problema može odspavati i 14 sati.

Što se tiče samobrige, glumica je rekla da voli leći u kadu te da to može napraviti bilo kada.

- Voda me uzemlji - rekla je Johnson.

Glumica je rekla i da meditira svaki dan, i to dva puta dnevno. Vježba pet puta tjedno, a uglavnom radi tzv. vruću jogu, pilates i bodyweight vježbe.

Stručnjaci za san iz Fondacije za san kažu da zdrave odrasle osobe trebaju spavati barem sedam sati dnevno. Bebama, maloj djeci i tinejdžerima treba još više sna kako bi se maksimalno razvili.

Deset sati sna koje Johnson treba da bi bila "funkcionalna" preporučuje se predškolskoj djeci staroj između tri i pet godina, a 14 sati, koliko može odspavati "bez većih problema", preporučuje se djeci staroj jednu ili dvije godine.

Fondacija za san kaže da bi ljudi svaki dan trebali lijegati u isto doba dana, pa čak i vikendima. Prije spavanja ne bi trebali raditi ništa stresno. Uz to, elektroničke bi uređaje trebali ugasiti barem 30 minuta prije spavanja. Kofein i alkohol ne bi trebalo piti neposredno prije sna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:44