BIZARNO

Popularna influencerica ipak živa?! Obožavatelji u šoku, društvene mreže gore: ‘Zašto si čekala 24 sata?‘

Ono što je još uvijek nejasno je zašto je Tay trebalo 24 sata da se oglasi i potvrdi da je živa

Lil Tay

 Screenshot/instagram/

Influencerica i reperica Lil Tay koja je proglašena mrtvom ipak je živa, javlja TMZ.

U izjavi koju je Tayina obitelj dala TMZ-u, razjasnila je da su "ona i njen brat na sigurnom i živi", ​​ali je napomenula da je "slomljena srca te se bori pronaći prave riječi".

- Ovo su bila vrlo traumatizirajuća 24 sata. Cijeli jučerašnji dan bila sam bombardirana srceparajućim i uplakanim telefonskim pozivima voljenih osoba dok sam pokušavala riješiti sav ovaj nered - rekla je 14-godišnjakinja čija je smrt lažirana na Instagramu, u izjavi koju je podijelio "neimenovani član obitelji".

image

Objava o smrti koja je u međuvremenu izbrisana s Instagrama

Screenshot/instagram/

Doduše, popularna je influencerica dodatno objasnila situaciju.

- Moj Instagram račun je bio hakiran i korišten se za širenje uznemirujućih dezinformacija i glasina, do te mjere da je čak i moje ime bilo pogrešno. Moje službeno ime je Tay Tian, ​​a ne "Claire Hope" - rekla je.

Nadalje, Tay je zahvalila Meti što su joj pomogli da vrati svoj Instagram račun, a lažnu izjavu o smrti je brzo uklonila.

Ono što je još uvijek nejasno je zašto je Tay trebalo 24 sata da se oglasi i potvrdi da je živa, pogotovo zato što kaže da je znala da joj je račun hakiran i da je primala telefonske pozive o svojoj navodnoj "smrti".

Što se tiče reakcija diljem društvenih mreža, brojni su osudili ovaj događaj i lažnu smrt te nazvali Lil Tay "željnom pažnje".

Inače, Lil Tay, koja je podrijetlom iz Kanade, ali se preselila u Los Angeles, stekla je slavu nakon što je počela objavljivati ​​videozapise 2017., kad je imala samo devet godina. Njezini kontroverzni video snimci prikazivali su je kako psuje, vrijeđa prolaznike, baca hrpe novca, pa čak i započinje tučnjave. Unatoč kritikama, Lil Tay je brzo prikupila više od 3,3 milijuna pratitelja samo na Instagramu i na glasu je kao jedna od najvećih internetskih zvijezda u usponu.

No, Lil Tay je ranije izazvala ozbiljnu zabrinutost među svojim fanovima nakon što je izbrisala sve svoje postove na društvenim mrežama i napisala riječi ‘pomozi mi‘ na svojoj Instagram priči. Primjetno je bila odsutna s društvenih medija u proteklih pet godina, a njezina posljednja objava na platformi bila je u čast repera XXXTentaciona, pravog imena Jahseh Onfroy, koji je ubijen u 20. godini.

Dodatno, u svibnju 2018. tvrdilo se da je mladu djevojku zapravo iskorištavao stariji brat Jason nakon što je objavljen niz videozapisa koji pokazuju kako je podučava što da kaže u svojim kontroverznim objavama. Glasnogovornik obitelji rekao je u to vrijeme za Buzzfeed News da je brat "rebrandira" i pozvao obožavatelje Lil Tay da prate buduće novosti o mladoj zvijezdi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:50