OPROŠTAJ U TORINU

Pobjednik Eurosonga razmijenio oproštajni poljubac s djevojkom i vratio se u rat: ‘Vidimo se u sretnijoj Ukrajini‘

Oleg Psiuk i njegova djevojka Oleksandra razmijenili su oproštajni poljubac ispred hotela u Torinu

Kalush Orchestra i Oleksandra

 Instagram

Frontmen ukrajinskog benda Kalush Orchestra, Oleg Psiuk, koji je pobijedio na ovogodišnjem Eurosongu, viđen je kako svojoj djevojci Oleksandri udjeljuje oproštajni poljubac ispred hotela u Torinu, prije nego što se vratio u svoju rodnu zemlju u kojoj i dalje traje sukob s Rusijom.

"Željeli bismo zahvaliti svima koji su glasali za Ukrajinu - ova pobjeda nam puno znači. Ova će pobjeda podići raspoloženje i dovesti do više pobjeda na svim frontovima. Ljudi ginu u ratu ili se bore u ratu ili gube posao u Ukrajini, a to baš i nije najbolja pozadina za proslave. Naša kultura je napadnuta. Željeli smo svijetu predstaviti našu glazbu. Pjesma koju smo predstavili na Euroviziji napisana je za moju mamu puno prije ovog rata - ali je kasnije različitim ljudima imala različita značenja. Sada se vraćam kući jer vodim volontersku organizaciju koja pomaže izbjeglicama u vezi hrane, smještaja i lijekova. Nastavit ću to raditi. Ugostit ćemo sljedeću Euroviziju u novoizgrađenoj i sretnoj Ukrajini", poručio je Oleg, prenosi Daily Mail.

Prilikom uručenja nagrade, bend je poručio: "Hvala vam što podupirete Ukrajinu. Ova je pobjeda za svakog građanina Ukrajine. Slava Ukrajini."

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski također se oglasio nakon što je Kalush Orchestra odnio pobjedu na Eurosongu te najavio da će se sljedeće godine natjecanje održati u Mariupolju.

"Naša je hrabrost zadivila svijet, a naša glazba osvojila Europu. Sljedeće godine ugostit ćemo Euroviziju u Ukrajini. Po treći put u povijesti i, vjerujem, to neće biti posljednji put. Dat ćemo sve od sebe da jednog dana ugostimo natjecatelje i goste Eurovizije u ukrajinskom gradu Mariupolju. Slobodnom, mirnom i ponovno izgrađenom. Zahvaljujem Kalush Orchestri na pobjedi, kao i svima onima koji su glasali za nas. Siguran sam i da zvuk pobjede u borbi s neprijateljem nije daleko. Slava Ukrajini", poručio je Zelenski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:59