SERIJSKI ZLOSTAVLJAČ

Plesačica prozvala slavnog pjevača: ‘Sve sam vidjela! U busu se seksao s Aaliyah. Imala je 14 godina‘

Rekla je kako je i nju, dok je još bila školarka, tijekom jedne zabave pozvao u spavaću sobu i ‘tražio da se popne na njega‘
Aaliyah
 Chris Delmas/AFP

R. Kelly seksualno je zlostavljao pokojnu R&B pjevačicu Aaliyah kad je imala 13 ili 14 godina, rekla je na sudu u Brooklynu u New Yorku jedna od njegovih bivših plesačica, koja je svjedočila pod imenom Angela. Kako prenosi BBC, ona je na suđenju posrnulom glazbeniku izjavila da je vidjela kako se R. Kelly seksa s Aaliyah u autobusu kojim su putovali na turneju.

Navodni incident dogodio se godinu dana prije nego što se pjevač nezakonito oženio mladom kolegicom, kojoj je tad bilo samo 15 godina. R. Kelly (54) poriče sve optužbe protiv njega. Jedna točka optužbe opisuje ga kao glavnog u kriminalnom pothvatu čija je izričita svrha bila vrbovanje mladih žena i tinejdžera u seksualne svrhe. Optužen je i po osam točaka za kršenje međudržavnog zakona protiv trgovine ljudima.

image
Antonio PEREZ/POOL/AFP

Spomenuta Angela bila je deseta u nizu koja je u sudnici ispričala sve što zna o pjevačevu seksualnom zlostavljanju maloljetnih osoba. Rekla je kako je počela imati spolne odnose s R. Kellyjem 1991. godine, dok je još bila u školi. Upoznali su se na zabavi u njegovoj kući, a on ju je u jednom trenutku pozvao u spavaću sobu i "tražio da se popne na njega". Angela tvrdi kako je u početku oklijevala, ali na kraju je pristala i imali su spolni odnos.

Pjevač ju je poslije toga zvao da bude dio njegova plesačkog tima. Angela također tvrdi kako je R. Kelly često vršio pritisak na ljude oko sebe da se seksaju s njim, a kažnjavao je one koji nisu slijedili njegove upute.

Opisala je i sporan incident s Aaliyahom iz 1992. ili 1993. godine.

- Otvorila sam vrata njegove spavaće sobe i vidjela ih kako se seksaju... Naglo sam zatvorila vrata i odgurnula djevojku koja je stajala iza mene... Nikad poslije to nisam ni spomenula R. Kellyju - rekla je na sudu.

image
Aaliyah
Chris Delmas/AFP

Prijašnji svjedoci govorili su o krivotvorenju dokumenata kako bi se par mogao vjenčati jer je Aaliyah bila maloljetna, ali Angela je prva koja je porotnicima rekla kako je osobno vidjela spolni odnos između R. Kellyja i Aaliyah. Prema njezinu svjedočenju, glazbenica, koja je 2001. poginula u avionskoj nesreći, bila je najmlađa žena koju je pjevač zlostavljao.

U ponedjeljak se na sudu pojavio i svjedok koji je govorio pod pseudonimom Alex. Rekao je kako je pjevača upoznao kad je imao 16 godina, a R. Kelly ga je prvi put silio na seks kao 20-godišnjaka.

- Sjećam se da je razgovarao sa mnom, a zatim me snažno poljubio i lizao mi lice... Rekao mi je da 'samo budem otvoren' - prisjetio se Alex.

Svjedočila i pjevačeva bivša pomoćnica Diana Copeland, koja je s njim surađivala 15 godina. Rekla je kako nije vidjela zlostavljanje koje su drugi naveli, no priznala je da je glazbenik bio sklon kontroliranju ljudi oko sebe. Suđenje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:03