RAZOČARANI OBOŽAVATELJI

Pearl Jam u zadnji tren otkazao koncert u Beču: ‘Eddie Vedder je zbog požara i vrućina ostao bez glasa‘

Bend je u posljednjem trenutku morao odustati od svirke, a neizvjesno je i što će biti s nastupima u Pragu i Amsterdamu

Eddie Vedder

 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

Veliki rock bend Pearl Jam u posljednjem je trenutku otkazao svoj sinoćnji nastup u Beču, a što će biti s koncertima 22. srpnja u Pragu te 24. i 25. u Amsterdamu, još je neizvjesno.

Razlog za otkazivanje koncerta je gotovo nevjerojatan i jasno govori o komatoznom stanju svijeta u kojem živimo. Naime, iz benda su obožavatelje preko društvenih mreža obavijestili da je grlo pjevača Eddieja Veddera "oštećeno" za vrijeme njihova posljednjeg nastupa u okolici Pariza zbog vrućine, prašine i dima od požara koji je gorio u blizini.

- Svima onima koji su očekivali sjajan koncert Pearl Jama večeras u Beču, očekivali smo ga i mi - napisali su rockeri u objavi. Napisali su i da je Vedder bio kod liječnika i dobio terapiju, no glasnice se nisu dovoljno oporavile da bi mogao nastupati.

- Ovo su brutalne vijesti i užasan tajming za sve nas - za sve one koji se trude da održimo nastupe, kao i za one koji žrtvuju svoje dragocjeno vrijeme i energiju da im prisustvuju. Kao bendu, duboko nam je žao i pokušali smo pronaći način da ipak sviramo. I Ed želi nastupati, ali njegovo grlo trenutno to ne može - rekli su u izjavi i uputili fanove gdje mogu vratiti karte i dobiti svoj novac natrag.

Beč je brojnim hrvatskim fanovima Pearl Jama bio najbliže mjesto za uživanje u europskom djelu ovogodišnje turneje tog benda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:32