OTKAZALA BEČ

Ovako je govorila Taylor Swift uoči turneje: ‘Strah me jedino terorista, evo što nosim sa sobom ako me ubodu ili propucaju‘

Pjevačica je tri dana trebala nastupati u Beču, ali zbog terorističkih prijetnji su svi koncerti otkazani, a dvojica su uhićena

Taylor Swift

 Julien De Rosa/Afp

Svjetska zvijezda Taylor Swift trebala je danas održati svoj prvi koncert u Beču, a potom i još dva u petak i subotu. Međutim, sva su tri koncerta jučer otkazana zbog terorističkih prijetnji. Austrijska policija je uhitila dvije osobe koje su planirale napad, ali je isti svakako otkazan zbog sigurnosti obožavatelja.

Taylor se još uvijek nije oglasila oko otkazanih koncerata, ali je ranije pričala o tome da joj je jedan od najvećih strahova upravo mogućnost terorističkog napada na njezinoj turneji. U intervjuu za Elle je 2019. godine rekla da se boji okupiti toliko puno fanova na jednom mjestu, a sve zbog bombaškog napada u Manchester Areni na koncertu Ariane Grande i pucnjave na koncertu u Las Vegasu.

image

Taylor Swift

Sergei Gapon/Afp

"Bila sam potpuno prestravljena ići na turneju ovaj put jer nisam znala kako ćemo zaštititi tri milijuna fanova tijekom sedam mjeseci. Bila je uložena ogromna količina vremena za sve planove, troškova i truda da moji obožavatelji budu sigurni. Moj strah od nasilja se nastavio u mom privatnom životu. Sa sobom uvijek nosim gazu za ozljede od metka ili ubodne rane. Web stranice i tabloidi su počeli objavljivati svaku kućnu adresu koju sam ikad imala na internetu. Ima toliko uhoditelja koji pokušavaju provaliti u moju kuću i nekako sam se počela pripremati za loše stvari. Svaki se dan pokušavam podsjetiti da ima dobroga u svijetu, ljubavi kojoj sam svjedočila i vjeri koju imam u ljudskost. Moramo živjeti hrabro kako bi se osjećali živima, a to znači ne dopustiti našim strahovima da prevladaju", rekla je tada.

image

Taylor Swift

Jeff Pachoud/Afp

Kako smo ranije pisali, policija je u gradu Ternitzu uhitila 19-godišnjeg austrijskog građana, a drugog su muškarca uhitili u Beču. BBC je pisao da su oni početkom srpnja preko interneta počeli planirati napade i "položili su zakletvu u ime Islamske države". Jedan uhićeni muškarac je kod sebe imao određene kemijske supstance, ali nije poznato o kakvim je supstancama zapravo riječ. Policija, prema zadnjim informacijama, traga za još troje ljudi za koje postoji sumnja da su planirali teroristički napad na stadionu Ernst Happel, a nalaze se u Beču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 15:47