RITA ORA

Otkriveno pravo ime slavne pjevačice i zašto ga je promijenila: Obitelj je pobjegla s Kosova...

Njezini roditelji pobjegli su s Kosova od progona, rata i genocida u Veliku Britaniju kada je Riti bila godina dana
Rita Ora
 Planet Photos/Planet/Profimedia

Rita Ora postala je svjetski poznata pjevačica zahvaljujući svom prekrasnom glasu, no mnogi fanovi ne znaju da se nije oduvijek tako prezivala. Svoje pravo prezime je promijenila jer ga je bilo teško za izgovoriti, piše The Sun.

Naime, 30-godišnja pop zvijezda rođena je u Prištini u Jugoslaviji (sada Kosovo) kao Rita Sahatciu (izvedenica od turske riječi saatci što znači urar).

Oba roditelja su joj albanskog porijekla, a Rita je u malom stanu u Prištini provela prvu godinu svog života. Njezini roditelji pobjegli su s Kosova od progona, rata i genocida u Veliku Britaniju kada je Riti bila godina dana.

U travnju 2020. Rita je prvi put ispričala kako je njezina obitelj pobjegla s Kosova zajedno s milijunima drugih Albanaca tijekom višegodišnjeg rata.

Njezin otac Besnik, koji je sada vlasnik puba u Engleskoj, prethodno je studirao ekonomiju, a majka Vera je psihijatrica koja radi za Britansku službu za javno zdravstvo (NHS) te je bila na prvoj liniji obrane kad je izbila pandemija koronavirusa. Njezin djed Besim bio je cijenjeni kazališni i filmski redatelj, a Rita je dobila ime po njegovoj omiljenoj glumici Riti Hayworth. Pjevačica ima stariju sestru Elenu i brata Dona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 17:46