NAKON NESREĆE

Otkriveno kako Michael Schumacher sada komunicira: ‘Samo ga tri osobe smiju posjetiti...‘

Legendarni sedmerostruki svjetski prvak navodno se pojavio i na vjenčanju svoje kćeri prošlog vikenda

Michael Schumacher

 Yasuyoshi Chiba/Afp

Legendarni vozač F1 Michael Schumacher, koji je kobno stradao dok je bio s obitelji u Alpama 2013., navodno komunicira na poseban način, a ta je informacija procurila u javnost nakon što se sedmerostruki svjetski prvak navodno pojavio na vjenčanju svoje kćeri Gine Schumacher (27) prošlog vikenda.

Ona se udala za Iaina Bethkea u obiteljskoj luksuznoj vili na Mallorci, koju su kupili za 27 milijuna funti 2017. Šuškalo se da je gostima bilo zabranjeno ponijeti mobitele na vjenčanja upravo iz razloga što je i Michael bio prisutan na vjenčanju. 55-godišnji Schumacher praktički je nestao iz javnog života nakon incidenta koji mu se dogodio na skijanju i koji mu je 2013. totalno promijenio život. Schumacher je tada stradao na skijanju, slomio lubanju i zadobio ozbiljne ozljede mozga pa je dugo vremena bio u komi, a onda je prije gotovo godinu dana otkriveno da više nije u komi i "da nastavlja dugu fazu rehabilitacije".

Bivša šefica momčadi Formule 1 i bivša supruga suvlasnika QPR-a, Elisabetta Gregoraci, ranije je otkrila kako Schumacher komunicira dok vodi svoju veliku životnu bitku.

"Michael ne govori, on komunicira očima. Samo ga tri osobe mogu posjetiti, a ja znam tko su te osobe. Preselili su se u Španjolsku i njegova je supruga u toj kući otvorila bolnicu", otkrila je Gregoraci, prenosi Daily Mail.

image

Michael Schumacher

Orlando Kissner/Afp

I španjolski mediji izvještavali su 2020. o tome da je Schumacher preseljen iz njihovog švicarskog doma na luksuzno imanje Las Brisas na jugozapadu Mallorce. Glasine da Schumacher ne može govoriti potkrijepio je njegov sin Mick u Netflixovu dokumentarcu iz 2021. o životu njegovog slavnog tate. "Mislim da bismo se tata i ja sada drugačije razumjeli", izjavio je tada.

Prilikom nesreće Schumacher je zadobio ozbiljnu ozljedu mozga, a učinci takvih ozljeda ovise o nizu čimbenika kao što su vrsta ozljede, mjesto i ozbiljnost ozljede, tvrde iz dobrotvorne organizacije za ozljede mozga Headway. Neki od simptoma mogu biti problemi s ravnotežom, glavobolja, vrtoglavica, pa sve do kognitivnih, emocionalnih i bihevioralnih učinaka. To može uključivati i probleme s pamćenjem, umor ili ljutnju.

Zadnje objavljene informacije o Schumacheru iz 2023. navodile su da je pokušao voziti sportski automobil Mercedes AMG kako bi probao stimulirati područja svog mozga koja je nekoć koristio za utrke.

Bivši šef Ferrarija Jean Todt u intervjuu za francuske medije izjavio je da je "Michael ovdje, tako da mu ne nedostaje, ali da on jednostavno nije Michael kakav je bio."

"On je drugačiji i divno ga vode njegova supruga i djeca, koji ga svi štite. Njegov život sada je drugačiji i imam tu privilegiju dijeliti trenutke s njim. To je sve što mogu reći. Nažalost, prije deset godina zadesila ga je takva sudbina. On više nije Michael kakvog smo poznavali u Formuli 1", izjavio je krajem prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:32