KNJIGA O BECKHAMIMA

Otkriće: Meghan je bila ljubomorna na bogatstvo Beckhamovih, često tražila od Victorije odjeću i cipele!

Autor Tom Bower u svojoj se novoj knjizi o slavnom paru pozabavio i odnosom Beckhamovih s članovima kraljevske obitelji

David Beckham i Victoria Beckham na vjenčanju Harryja i Meghan

 Chris Radburn/afp/profimedia/Chris Radburn/afp/profimedia

Novu knjigu britanskog novinara i publicista Toma Bowera "House of Beckham: Money, Sex and Power", o Davidu i Victoriji Beckham, jednom od najmoćnijih bračnih parova s Otoka, kritičari nemilosrdno seciraju. Smatraju je promašenom, tvrde da nije otkrila ništa novo, da ju je uz par dobrih natuknica mogao napisati i ChatGPT, te da su priče koje Bower donosi, posebice one o Beckhamovoj nevjeri, već odavno prestale biti zanimljive i žutim medijima.

Sve u svemu, Bower odnos slavnog nogometno-estradno-poduzetničkog para opisuje kao "ugovor s vragom", a ne kao "sretnu obitelj" kakvu njihov golemi PR-stroj pokušava proizvesti. Bez obzira na mišljenja književnih kritičara, knjiga jako dobro stoji na Amazonu gdje "House of Beckham" trenutno ima ocjenu 4,4 od 5. Prodavat će se sigurno.

image

David Beckham i Victoria Beckham na vjenčanju Harryja i Meghan

Chris Radburn/afp/profimedia/Chris Radburn/afp/profimedia

Bower je navikao na žestoke kritike jer mu ovo nije prva utakmica. Medijskim magnatima, političarima, sportašima i ekipi iz showbiza u Ujedinjenom Kraljevstvu zastrašujuća je kletva: "Dabogda ti Tom Bower pisao biografiju". Do sada napisao gotovo 30 neautoriziranih biografija. Na popisu su, recimo medijski mogul Robert Maxwell, kralj talent realityja Simon Cowell, poduzetnik Richard Branson, političar Boris Johnson... Sve su knjige bile uspješnice. Zbog nekih je bio završio i na sudu i nikad nije izgubio. Dobro je zaradio.

Posljednjih godina bavio se i kraljevskom obitelji. Pisao je i o kralju Charlesu, dok je još bio princ od Walesa. Knjiga "Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles" bavila se pokušajima budućeg kralja da popravi svoj imidž nakon smrti njegove bivše supruge Diane. Druga, ona o Sussexima, princu Harryju i Meghan Markle "Revenge: Meghan, Harry and the War Between the Windsors", objavljena prije dvije godine bila je svjetski bestseler. Veliki je kritičar odbjeglog princa i njegove supruge, a priliku za kritiku iskoristio je i u knjizi o Beckhamovima.

image

Meghan u odjeći Victorije Beckham

Backgrid/backgrid Uk/profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Tvrdi kako je Meghan bila ljubomorna na bogatstvo Beckhamovih, te kako Victorija Beckham nije imala nikakve koristi od činjenice da je Meghan Markle nosila odjeću s njezinim potpisom. Još dok je bila zaručena za princa Harryja, Markle je navodno od Victorije tražila besplatnu odjeću i torbice. Buckinghamska palača kasnije je stavila veto na takve zahtjeve. Jer, članovi kraljevske obitelji ne žicaju odjeću od dizajnera.

"Victoria je pristala osigurati Meghan kaput, haljinu, čizme i torbicu u vrijednosti od 6000 funti za tradicionalnu božićnu paradu kraljevske obitelji u Sandringhamu. Kasnije je Meghan nosila njezinu trudničku odjeću izrađenu po narudžbi te bijeli kaput i haljinu za misu u Westminsterskoj opatiji. Ali nije od toga imala nikakve financijske koristi. Jedini uspjeh donijela je torbica od 1400 funti koju je nosila Meghan 2019. godine", piše Bower i dodaje da je interes za tu torbicu potaknula objava na društvenim mrežama Victorije Beckham, a ne Meghan.

On tvrdi i da je vojvotkinja od Sussexa živjela u zabludi da zbog vjenčanja s princom ima viši društveni status od Beckhamovih.

"U Meghaninom svijetu slavnih, status je ovisio o bogatstvu i slavi". napisao je Bower koji tvrdi da je Amerikanka bila jako ljuta kada je saznala koliko je bogatstvo Beckhamovih.

"Imali su pet kuća, putovali posvuda privatnim zrakoplovima, uživali na jahtama s drugim bogatašima imali mnogo više novca. A ona je uskoro trebala postati vojvotkinja".

image

Tom Bower

Ken Mckay/itv/Shutterstock Editorial/Profimedia/Ken Mckay/itv/shutterstock Editorial/profimedia

Ubrzo nakon što je otkriveno da su Harry i Meghan u vezi, prijateljstvo s Beckhamovima je procvjetalo. Meghan se, tvrdi Bower, toliko povezala s Victorijom da je odsjedala u njihovoj kući u Los Angelesu kada bi putovala u SAD. Victorija i njezin tim pomogli su joj da nađe najbolja mjesta za njegu i ljepotu u Londonu dok je još bila zaručena za Harryja.

Beckhamovi su bili i među gostima na kraljevskom vjenčanju. Ono je bilo i početak kraja prijateljstva jer su David i Victorija ispali s popisa gostiju za večeru, za razliku od drugih slavnih osoba. Bili su pozvani samo na obred vjenčanja u Westminstersku opatiju.To je jako naljutilo Victoriju.

image

Meghan u Sandringhamu, u kreaciji Victorije Beckham

Joe Giddens/pa Images/profimedia/Joe Giddens/pa Images/profimedia

"Kada je The Sun objavio kako je Victoria davala Meghan savjete o šminkanju, veza između tih dviju ambicioznih žena počela je pucati", piše Bower koji smatra da "Meghan ima problema uvijek kada se istražuje njezina prošlost". Victorija je zanijekala da je bilo što o njihovu odnosu procurilo od nje osobno. Meghan je od Harryja tražila i da razgovara s Davidom o tome. Bower piše kako je Beckham bio "bijesan kao ris" zbog optužbi da njegova obitelj trača Sussexove. Danas ova dva para, barem prema Boweru uopće ne komuniciraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 11:21