TEŠKE OPTUŽBE

Optužili su ga za ubojstvo Tupaca, a on tvrdi: ‘P. Diddy je platio milijun dolara da ga upucaju‘

Ovo nije prvi put da se Diddyjevo ime spominje u slučaju ubojstva legendarnog repera. Isto su tvrdili njegov kum i bivši detektiv

P. Diddy i Tupac Shakur

 Angela Weiss/afp/everett/profimedia/

Legendarni reper Tupac Shakur preminuo je prije 28 godina, a prošle godine je policija uhitila muškarca koji je povezan s njegovim ubojstvom i optužila ga za isto. Riječ je o Duaneu Keefe D Davisu koji sad tvrdi da je u ubojstvo umiješan reper Sean Combs, poznat i kao P. Diddy.

image

Tupac Shakur

Paramount Collection/Everett/Profimedia

U sudskim dokumentima, do kojih je došao Fox5, a koje je podnio ured okružnog tužitelja okruga Clark, piše da Duane tvrdi kako je Diddy platio milijun dolara za ubojstvo Tupaca. "Davis je javno tvrdio da je odao samo sebe i da nije pokušavao dati dokaze protiv bilo koga drugog u razgovorima s policijom. Međutim, ova izjava opovrgava njegovu tvrdnju jer je sugerirao da je Sean Combs platio dileru Ericu Von Martinu milijun dolara za ubojstvo, kao i da je ponudio tajni telefonski razgovor s Terrenceom Brownom, vozačem koji je u to vrijeme još uvijek bio živ", pisalo je u izjavi.

image

Sean Combs

Angela Weiss/Afp

Davis je u razgovoru s detektivima 2009. godine natuknuo da je Combs povezan s ubojstvom. Diddy je 1993. godine osnovao izdavačku kuću Bad Boy Records koja je bila u svađi s diskografskom kućom Death Row Records, na čijem je čelu bio Suge Knight. Davis je detektivima ispričao situaciju u kojoj je Combs rekao: "Dao bih sve za njegovu glavu", aludirajući na Sugea, koji je bio u automobilu s Tupacom u trenutku pucnjave 1996. godine.

Duane tvrdi i da se Eric Von Martin iznenada obogatio godinama nakon ubojstva te nakon što su on i Eric raspravljali o nekakvoj vrsti isplate od Diddyja.

image

Suge Knight

Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Nakon što su u javnost isplivali novi sudski dokumenti, ponovno se počelo pričati o starijim nagađanjima o tome da je Combs upleten u ubojstvu Shakura. Kirk Burrowes, kum jednog od Combsovih sinova, je 2003. godine podnio tužbu protiv repera u kojoj je istaknuo kako se sumnja da je reper angažirao ubojicu koji je upucao Tupaca. Diddyjev odvjetnik je u to vrijeme rekao da su te tvrdnje u potpunosti neutemeljene, a tužba je naposljetku bila odbačena.

image

Sean Combs

Angela Weiss/Afp

Glasine su se ponovno pojavile 2011. godine kad je bivši detektiv policijske uprave Los Angeles, Greg Kading, rekao da je Diddy naručio Shakurovo ubojstvo. Tvrdnje je napisao u svojoj knjizi "Murder Rap". Ispričao je i to da je policija Los Angelesa imala snimljena priznanja ljudi koji stoje iza ubojstva, uključujući i audio isječak Duanea Davisa koji je policiji rekao: "Combs me odveo dolje i rekao: ‘Čovječe, želim ih se riješiti‘". U knjizi je istaknuo i da je "okidač povukao" Davisov nećak Orlando Anderson. Unatoč svim optužbama i glasinama, P. Diddy nikad nije bio pod istragom zbog reperovog ubojstva.

image

Tupac Shakur

Columbia Pictures - Album/Profimedia

Diddy se u posljednje vrijeme pak suočava s optužbama zbog seksualnog zlostavljanja, silovanja i trgovine ljudima u svrhu seksualne eksploatacije. Prvo ga je optužila bivša djevojka Cassie Ventura, s kojom se nagodio samo dan nakon što je podigla tužbu. Međutim, brzo su se pojavile i druge tužbe, a reperu su pretražili imanja zbog sumnji na trgovinu ljudima, pranje novca i ilegalne droge.

image

Sean Combs

Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 11:30