‘LOŠE SJEĆANJE‘

Odvjetnici Russella Branda o navodnom seksualnom incidentu: ‘Čini se da žena ne može razlikovati glumu od stvarnosti‘

Brand u ‘Arthuru‘ ima lik pijanca. U vrijeme snimanja nije pio niti se drogirao osam godina, tvrde

Russel Brand

 Screenshot/instagram/

Russell Brand zanijekao je da je seksualno napao ženu na filmskom setu, rekavši da se njegov tužiteljica loše sjeća događaja. Kako piše BBC, u građanskoj parnici u studenom, žena je optužila glumca i komičara da se razgolitio i napao ju dok je snimao "Arthura" 2010. godine.

Međutim, Brandovi odvjetnici navode kako je već sama tužba "temeljena na lažnoj tvrdnji", a to je da je glumac u to vrijeme bio u vidno alkoholiziranom stanju.

image

Russell Brand

James Manning/Pa Images/Profimedia/James Manning/pa Images/profimedia

"Glumio je pijanog lika, ali je u stvarnosti bio trijezan. Čini se da žena ne može razlikovati glumu od stvarnosti.", stoji u njihovom očitovanju podnesenom u utorak. U svojoj tužbi na Vrhovnom sudu države New York, neimenovana žena tvrdi da je glumac "izgledao alkoholiziran, mirisao je na alkohol i nosio je bocu votke na setu". Zatim se, kako tvrdi, ‘pokazao‘ pred glumcima i ekipom na setu. Žena je navela da je kasnije istog dana Brand ušao u kupaonicu za njom i napao je dok je član produkcijske ekipe čuvao vrata izvana. U svom odgovoru Brand je demantirao te optužbe i rekao da ne prepoznaje njezino ime ni fotografiju, te da se ne sjeća da je s njom imao bilo kakve interakcije. U očitovanju njegova odvjetničkog tima stoji: "Poznato je da je lik Arthur Bach, kojeg je izvorno glumio Dudley Moore u komediji iz 1981., Arthur, pijanica. Brand, glumac i komičar, igrao je istu ulogu u remakeu iz 2010. Iako je Brandov posao bio glumiti pijanca u filmu, on nije popio ni gutljaj alkohola niti je konzumirao drogu u bilo kojem trenutku tijekom produkcije."

image

Russell Brand i Katy Perry na premijeri ‘Arthura‘ 2011.

Max Nash/Afp/Profimedia/Max Nash/afp/profimedia

Brandov odvjetnik također je dodao da je "otvorena boca alkohola" bila rekvizit za film. Njezino "loše sjećanje na događaje koje je navela u svojoj tužbi, više od 13 godina nakon što su se navodno dogodili, kobno je za njezine tvrdnje", dodaje se u priopćenju. U vrijeme snimanja Brand prema tvrdnjama svojih odvjetnika nije uzimao drogu niti alkohol oko osam godina. Filmski studio Warner Bros Pictures i druge tvrtke uključene u produkciju također se navode kao optuženici. Inače, komičar je suočen s nizom drugih optužbi za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje između 2006. i 2013. godine. U prosincu je londonska metropolitanska policija priopćila da je ispitan u vezi s devet navodnih kaznenih djela te da se istraga nastavlja. Ranije je ustvrdio da su njegove veze "uvijek" bile sporazumne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:52