ŽELE BITI SIGURNI

Objavljen smrtni list Matthewa Perrya, s neobičnim detaljem: ‘Vidite li što je navedeno kao uzrok smrti?

‘Odgođen‘ piše pod uzrokom smrti glumca jer se još uvijek čeka detaljnije toksikološko izviješće

Matthew Perry

 Chris Delmas/afp/

Smrtni list poznatog glumca Matthewa Perryja, mnogima omiljenog iz serije „Prijatelji“, donosi nove informacije o njegovoj smrti.

Perry je pronađen mrtav u hidromasažnoj kadi krajem prošlog mjeseca, a u petak bio je njegov pogreb na Forest Lawn Memorial Parku u Los Angelesu gdje počivaju mnoge poznate zvijezde kao što su Paul Walker i Carrie Fisher. Na pogreb su mu osim obitelji i prijatelja, došle i kolege iz kultne serije „Prijatelji“.

image

Pogreb Matthewa Perryja

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Njegovu smrtovnicu dobio je The Blast i pišu kako je uzrok smrti zvijezde „odgođen“ jer se Matthewovo toksikološko izvješće i dalje čeka. Prvobitna izvješća pokazala su da nije bilo metamfetamina ili fentanila u njegovom tijelu kada je umro, ali za ostale droge potrebno je ozbiljnije testiranje. Čekanje takvog izvješća može potrajati tjednima, ali bliske osobe tvrde da je bio prije smrti čist i trijezan.

U smrtnom listu nalaze se još podaci da je njegov očuh Keith Morrison dao informacije istražiteljima. Također, navedeno je da je radio u industriji „zabave“, a kao njegovo zanimanje je navedeno „glumac“.

Kad su istražitelji stigli u Matthewovu kuću, nisu pronašli nikakve ilegalne droge, ali su pronašli lijekove na recept koji su bili prikladno označeni. Matthew se nedavno otvorio o svojoj borbi s ovisnošću u memoarima „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing“.

image

Matthew Perry

Gabriel Bouys/Afp

U memoarima daje uvid u svoju borbu s ovisnošću o drogama i alkoholu. Potom i o tome kako su mu liječnici dali „dva posto šanse“ da će preživjeti nakon što mu je puklo debelo crijevo 2018.

Matthew je snažno vjerovao u pomaganje drugima koji su prošli kroz slične izazove.

„Kada umrem, ne želim da ‘Prijatelji‘ budu prva stvar koja se spominje – želim da to bude pomoć drugima. I živjet ću ostatak svog života tako“, kazao je prije smrti, piše Mirror.

„Ovisnost je previše moćna da bi je itko mogao pobijediti sam. Ali zajedno, dan po dan, možemo je pobijediti.“

Njegovi prijatelji i obitelj osnovali su u čast glumcu nakon njegove smrti Matthew Perry Foundation za pomoć onima koji se bore s ovisnošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:00