KAKO ĆE SE RAZDIJELITI

Murdocha će razvod skupo koštati, no ni izbliza kao ove milijardere: ‘Supruzi je dao 65 milijardi‘

Jerry Hall iz veze s Mickom Jaggerom ima četvero djece, a od Murdocha se razvodi nakon samo šest godina braka

Rupert Murdoch i Jerry Hall

 Hubert Boesl/Dpa Picture-alliance Via Afp

Australski novinski tajkun, 91-godišnji Rupert Murdoch, razvodi se od Jerry Hall nakon samo šest godina braka, objavljeno je u srijedu, a to će biti Murdochov četvrti razvod, piše Daily Mail.

Kraj njihove ljubavi nisu očekivali ni njihovi prijatelji i mnogi se pitaju jesu li Rupert i Jerry prije sudbonosnog "da" potpisali predbračni ugovor i kakvi su njegovi uvjeti.

Par se vjenčao u Londonu u ožujku 2016. godine, nakon što su u vezi bili pet mjeseci. Organizirali su, kako su tad britanski mediji pisali, skromnu ceremoniju u Spencer Houseu. Murdochu je to bio četvrti brak, dok se Hall ranije nije udavala. Ona je bila u 22-godišnjoj vezi s Mickom Jaggerom s kojim ima četvero djece, a Murdoch iz prijašnjih brakova ima šestero djece. Par se upoznao u ljeto 2015. dok je glumica nastupala po Australiji s predstavom "The Graduate". Kada su viđeni prvi put zajedno na utakmici Svjetskog prvenstva u ragbiju u listopadu 2015., javnost se čudila njihovoj vezi i komentirala kak su nespojivi.

image

Rupert Murdoch i Jerry Hall

Alan Davidson/shutterstock/Alan Davidson/shutterstock

Sa svojom prvom suprugom, bivšom stjuardesom Patricijom, Murdoch se vjenčao 1956. godine. Par se razišao 1967., devet godina nakon rođenja njihovog jedinog djeteta, kćeri Prudence. Iste godine vjenčao se s drugom suprugom Annom Marie Torv Murdoch Mann, novinarkom iz Glasgowa, s kojom je bio u braku 32 godine i dobio troje djece. Razveli su se 1999. godine. Anni je nakon razvoda pripalo 1.7 milijardi dolara, uključujući 10 milijuna dolara u gotovini.

Samo 17 dana nakon razvoda, Murdoch je oženio poduzetnicu Wendi Deng s kojom je bio do 2014. godine i s njom dobio dvoje djece. Murdoch je u vrijeme njihovog vjenčanja imao 68 godina, dok je Wendi imala samo 30. Njegova djeca bila su razlog čestih razmirica s Wendi, posebno nakon što je u jednom televizijskom intervjuu Murdoch objavio da njihove kćeri neće imati nikakva prava u njegovoj kompaniji News Corporation. Wendi, koja je za tu odluku prvi put čula na televiziji, tada mu je navodno prijetila razvodom, stoga je dio ugovora o nasljedstvu promijenjen - procjenjuje se da djevojčice imaju udjele u tvrtki čija vrijednost danas iznosi oko 270 milijuna dolara.

image

Rupert Murdoch i Jerry Hall

Mandel Ngan/Afp

Podsjetimo, to nije prva rastava oko koje se vrte milijuni. Čelnik Microsofta, Bill Gates, nije potpisao predbračni ugovor pri stupanju u brak s bivšom suprugom Melindom, pa su odlučili podijeliti imovinu vrijednu više od 130 milijardi dolara. Američki mediji tada su pisali kako će Melinda Gates dobiti nevjerojatnih 65 milijardi dolara, a pritom će zadržati i prezime Gates.

Ne smijemo ni zaboraviti "najskuplji razvod u povijesti". Šef Amazona i najbogatiji čovjek na svijetu, Jeff Bezos, i njegova supruga, spisateljica MacKenzie Bezos razveli su se 2019. godine, a razvod ga je stajao Amazonovih dionica u vrijednosti od 38,3 milijarde američkih dolara.

Par je 25 godina zajedničkog života zapečatio rastavom braka, a koštao je nevjerojatnih 137 milijardi dolara. Spisateljica je bivšem suprugu prepustila veći dio dionica u tvrtkama koje je posjedovala.

Razvod Ruperta Murdocha i Jerry Hall vjerojatno neće utjecati na vlasništvo nad njegovim tvrtkama, no u pitanju je zajednička imovina, tj. nekretnine.

2019. su kupili posjed od 13,8 milijuna dolara u blizini Henley-on-Thamesa u Oxfordshireu u Engleskoj. Godinu dana kasnije, ispostavilo se da su zauzeli Great Tew Manor u ruralnom Cotswoldsu u Engleskoj koji je bio namijenjen za obnovu vrijednu 37 milijuna dolara.

image

Rupert Murdoch i Jerry Hall

Drew Angerer/Afp

Prošlog prosinca, par je potrošio 279 milijuna dolara na ranč od 340 tisuća hektara u blizini Yellowstone Parka u SAD-u. Ostala obiteljska imanja uključuju ranč u Kaliforniji, vinariju u Los Angelesu i farmu ovaca i goveda u Australiji, rodnoj državi Ruperta Murdocha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:28