‘NEDOSTAJEŠ, MATTY‘

Monica se oprostila od svog Chandlera i iznenadila priznanjem: ‘Trebala je to biti avantura za jednu noć, ali...‘

Courteney Cox i Matthew Perry glumili su Monicu Geller i Chandlera Binga u seriji ‘Prijatelji‘ od 1994. do 2004. godine

Courteney Cox i Matthew Perry

 Warner/Collection Christophel Via Afp

Courteney Cox je odala počast svom kolegi iz kultne serije "Prijatelji", Matthewu Perryju, dva tjedna nakon njegove šokantne smrti.

- Tako sam zahvalna za svaki trenutak koji sam provela s tobom, Matty, i nedostaješ mi svaki dan - napisala je glumica, prenosi Page Six.

U dirljivu je oproštajnu poruku Cox uključila isječak jedne od svojih omiljenih scena iz "Prijatelja" s Perryjem, točnije, onu iz finala četvrte sezone, u kojoj je David Schwimmer, koji glumi njezina brata Rossa, uhvatio par zajedno u krevetu.

image

Courteney Cox i Matthew Perry

Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia

- Da dam malo pozadine i konteksta, Chandler i Monica trebali su imati avanturu za jednu noć u Londonu, ali zbog reakcije publike, to je postao početak njihove ljubavne priče - napisala je.

- U ovoj sceni, prije nego što smo krenuli, šapnuo mi je neku smiješnu rečenicu. Često je radio takve stvari. Bio je duhovit i ljubazan - dodala je 59-godišnja glumica.

Cox je također dodala da postoje "tisuće trenutaka" koje bi htjela ponovno proživjeti, a svoju je objavu na Instagramu objavila samo nekoliko sati nakon što je Matt LeBlanc, koji je utjelovio Joeyja, postao prva zvijezda serije "Prijatelji" koja se oglasila na društvenim mrežama nakon gubitka glumačkog kolege.

Podsjetimo, Cox i Perry glumili su Monicu Geller i Chandlera Binga u seriji "Prijatelji" od 1994. do 2004. godine. Njihovi su likovi počeli potajno izlaziti u petoj sezoni NBC-jevog sitcoma, a cijela je situacija kulminirala u jednoj od mnogima omiljenih epizoda "The One Where Everybody Finds Out". Vjenčali su se u 7. sezoni i posvojili blizance u finalu 10., ujedno i posljednje sezone serije.

Perry je u svojim memoarima iz 2022., “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing”, otkrio da je odmah nakon snimanja epizode o vjenčanju Chandlera i Monice otišao na odvikavanje kako bi se nosio sa svojim problemima s ovisnošću.

- Bio sam na vrhuncu slave, najviše točke u mojoj karijeri, usred kultnog trenutka u kultnoj emisiji - napisao je o dolasku u centar za liječenje.

image

‘Prijatelji‘

Warner/Collection Christophel Via Afp

Samo nekoliko mjeseci prije nego što je knjiga stigla u knjižare, Cox se prisjetila kako je Perry vršio "jak pritisak na sebe" dok je glumio u "Prijateljima" i istovremeno se borio sa svojom ovisnošću. Istaknula je da se itekako mučio, ali je primijetila i da se glumac opet "sjajno snašao".

Podsjetimo, Perry je umro 28. listopada u hidromasažnoj kadi u svome domu u Los Angelesu. Imao je 54 godine, a TMZ je izvijestio da je glumac pronađen beživotan u jacuzziju nakon što je dva sata ranije tog dana igrao piklbol. Prošlog je petka pokopan na Forest Lawn Memorial Parku u Los Angelesu gdje počivaju mnoge poznate zvijezde kao što su Paul Walker i Carrie Fisher. Na pogreb su mu, osim obitelji i prijatelja, došle i kolege iz "Prijatelja“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:40