‘100% LAŽNJAK‘

Mladi glazbenik popljuvao Ellen DeGeneres: ‘Nikada nisam susreo veću manipulatoricu i oportunisticu od nje‘

Američki pjevač Greyson Chase u intervjuu za Rolling Stone nije imao ni jednu lijepu riječ za voditeljicu, svoju bivšu mentoricu

Ellen i njezina partnerica Protia De Rossi rijetko se pojavljuju u javnosti

 Clint Brewer Photography/A.i.m/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Clint Brewer Photography/A.i.m/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Izraz "eksplozivan intervju" koristi se često, no onaj koji je 25-godišnji glazbenik Greyson Chance dao Rolling Stoneu s pravom nosi taj epitet. Bivši štićenik Ellen DeGeneres u njemu kaže kako "nikad nije susreo veću manipulatoricu, egoističniju osobu i veću oportunisticu od nje".

U intervjuu Chance priča o svojem životu, karijeri i tome kako ga je video u kojem izvodi pjesmu "Paparazzi" Lady Gage i koji je postao viralan, doveo u Ellenin sada već ukinut show. Bilo je to u svibnju 2010. godine, a on je imao samo 12 godina.

- Nismo mogli vjerovati što se događa. - rekao je opisujući reakciju svoje obitelji - Bili smo toliko nesigurni oko toga u što se upuštamo. Osoba koja je pomogla ublažiti tu silnu skepsu i kaotičnu energiju bila je Ellen.

Pri prvom susretu, tvrdi glazbenik, DeGeneres mu je rekla: "Ja ću te zaštititi. Bit ću tu za tebe. Sve ćemo napraviti zajedno".

Ubrzo je stvorila "eleveneleven", diskografsku etiketu u suradnji s "Interscope Geffen A&M Records", a prvi ugovor potpisala je baš s Greysonom Chanceom. Povezala ga je s vrsnim menadžerima, agentom za turneje, publicistom i brand agentom. U listopadu 2010. godine objavljen je Chanceov mini EP.

Problemi su krenuli ubrzo nakon toga. Kako je njegov raspored koncerata postajao sve zahtjevniji Ellen je, rekao je, "postajala sve dominantnija i željela je baš sve kontrolirati".

- Jedna jedina njezina SMS poruka mogla je promijeniti moj tjedan, mjesec, cijelu godinu. To je bilo strašno - prisjetio se u intervjuu i dodao da je brzo shvatio da je bitno isključivo ono što misli DeGeneres.

Izvor blizak Ellen, pak, negira Chanceove uspomene na odnos s bivšom mentoricom i tvrdi da je komičarka doista sve napravila da mu pomogne. Rekao je i kako se ponekad dogodi da stvari jednostavno ne idu kako treba, karijere se ne razviju usprkos potencijalu, sugerirajući valjda da se to dogodilo i u Chanceovu slučaju.

image

Greyson Chance ima novi album i kreće na turneju

Instagram/Greyson Chance

Dok je on nastupao na turneji Mirande Cosgrove, Ellen se uspjela dokopati kopije dokumentarca "Never Say Never" Justina Biebera prije prikazivanja.

Chance tvrdi da je bio na rubu snaga, no DeGeneres je tražila od njega da odmah pogleda film jer je željela oblikovati njegovu karijeru po uzoru na iznimno uspješnu pop-zvijezdu. No, dokumentarac nije pogledao istog trenutka. Ellen je nazvala njegovu majku i izvrijeđala je.

- Čuo sam kako je pita: "Pa, kakva si ti majka?", prije no što je meni izravno rekla: "Teško mi je naći prave riječi da opišem koliko sam trenutno razočarana". Tada sam znao da sam samo pijun u njezinoj igri.

Mladi glazbenik tvrdi da je Ellenin "gnjev", o kojem se naveliko šuškalo tijekom godina u svijetu zabave, prodro u svaki aspekt njegove karijere.

- Došla bi i pogledala vješalice s odjećom, vikala na stiliste, pljuvala po ljudima i govorila "To ćeš nositi za nastup" - prepričao je - Ponižavala je ljude.

Kada je prodaja njegova albuma i karata za nastupe počela padati 2012. godine, Ellen se, tvrdi pjevač "potpuno maknula" od njega i "napustila ga". Tvrdi da je pokušao kontaktirati s njom, no bez uspjeha.

Interscope je prekinuo suradnju s njim, a njegov menadžerski tim se raspao. Usprkos tome Chance je tijekom godina povremeno gostovao u showu "Ellen". Bio je svjestan snažnog pozitivnog učinka takvih pojavljivanja na njegovu karijeru. No, set nekad iznimno gledane emisije opisuje kao "mjesto aktivne traume".

- Kad god bih došao nastupati, dobio sam samo lažne osmijehe. Nije me čak ni pitala kako sam, kako se držim. Samo bi mi rekla o čemu ćemo razgovarati i kada je moj red - rekao je - Ali pred kamerama bi bila drugačija, govorila bi rečenice poput "Jako sam ponosna na tebe".

Gostovanje u emisiji 2019. godine bilo je posebno neugodno za glazbenika. Ellen ga je tijekom tonske probe zagrlila.

- Pitala me: "Kako si?". To me uništilo iznutra, jer... Kako to misliš "kako sam"? Gdje ti živiš? - opisao je svoje zaprepaštenje.

U toj emisiji, tijekom razgovora u studiju, DeGeneres je rekla kako je ponosna na Chancea koji se dvije godine ranije deklarirao kao gay. On u Rolling Stoneu kaže da se zbog toga osjećao "jeftino".

- Ona nije imala ništa s tim... Godinama nismo razgovarali - rekao je - To je stvarno grozno, taj pokušaj da pokažeš svijetu da smo mi kao, bliski i super smo si... A iza scene si luđački manipulativna osoba. - rekao je i dodao - Kada gledam intervju i pogledam svoje oči, vidim samo tjeskobu, mnogo tjeskobe. Mogu vidjeti PTSP, vidjeti da se jedva držim jer znam da trebam taj nastup na televiziji. Bio sam stopostotni lažnjak, a i ona je.

Nakon tog intervjua, unatoč višekratnim pozivima, pa i onom da se pojavi tijekom posljednja dva tjedna prikazivanja showa kada je gledanost bila golema, Chance se nikad nije vratio u "Ellen".

Spomenuti insajder blizak DeGeneres upozorava da Chance nikad nije imao primjedbe ili se žalio na suradnju s njom, pa ni nakon tog nastupa 2019. godine. Kaže i kako je glazbenik našao baš prikladan trenutak da iznese optužbe, sada kada mu izlazi novi album.

- U prvom dijelu moje karijere dugujem mnogo i njoj i njezinu timu. No, razlog zbog kojeg sam danas tu i to što govorim o albumu...Ne dugujem joj je***o ništa. Jer, sam sam se morao pobrinuti za sebe, dići se. Do nje se nije moglo doći - rekao je Chance koji je u intervjuu naglasio da je njegov glazbeni idol, Lady Gaga, bila uz njega na načine na koje Ellen nikad nije.

image

Ellen i njezina partnerica Protia De Rossi rijetko se pojavljuju u javnosti

Clint Brewer Photography/A.i.m/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Clint Brewer Photography/A.i.m/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Ellen koja se od ukidanja showa rijetko pojavljuje u javnosti, zasad nije odgovorila ni na upite iz Rolling Stonea, kao ni na one iz raznih drugih medija koje je na traženje komentara potaknuo ovaj intervju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:06