TEŠKI DANI

Legendarni reper otkrio da je zamalo preminuo: ‘Doktori su rekli mojoj obitelji da se oproste od mene‘

Dr. Dre je rekao da nije bio uvjeren u ozbiljnost svog zdravstvenog stanja

Dr. Dre tijekom SuperBowla

 Kevin C. Cox/Getty Images/Profimedia

U nedavnoj epizodi "Workout the Doubt" podcasta Dolvetta Quincea, slavni reper i producent Dr. Dre prepričao je da su liječnici mislili da će 2021. umrijeti nakon što je imao aneurizmu mozga.

Tijekom podcasta podijelio je nekoliko detalja o svom dvotjednom iskustvu na odjelu intenzivne njege u bolnici u Los Angelesu.

- U bolnici Cedars-Sinai nisu dopuštali nikome da dođe do mene, i to zbog covida. No dopustili su mojoj obitelji da uđe u moju sobu. Saznao sam kasnije da su ih pozvali gore k meni kako bi se mogli oprostiti jer su mislili da sam otišao s ovog svijeta - prisjetio se.

Dre je rekao kako nije bio uvjeren u ozbiljnost svog zdravstvenog stanja, a iskustvo gledanja svoje obitelji koja stoji oko njega, dok on leži u bolničkom krevetu, nazvao je "ludim".

Zatim je opisao dio svog liječenja, koje je uključivalo buđenje svakih sat vremena.

- Zbog onoga što se događalo u mom mozgu morali su me buditi svakih sat vremena, i to dva tjedna, kako bi me testirali. To je u osnovi izgledalo kao da provode testove trijeznosti. Morao sam dodirivati svoj nos, trljati petom o list noge... - objasnio je.

image

Dr. Dre

Dimitrios Kambouris/Getty Images/Profimedia

Dodao je kako je zbog cijelog tog procesa bio gladan i izuzetno iscrpljen, napomenuvši kako "nije jeo dva tjedna".

Ipak, rekao je da se "nikada nije osjećao kao da je u problemu", unatoč ozbiljnosti situacije.

- Osjećao sam se dobro, samo sam prolazio kroz određenu proceduru i bio sam spreman za ići kući - rekao je.

- Neki bi mogli reći da sam iz svega izašao malo jači nego prije - istaknuo je.

Naime, Dr. Dre je prevezen u Cedars-Sinai bolnicu zbog aneurizme mozga 4. siječnja 2021. godine, a do 16. siječnja je glazbeni hip-hop mogul već bio pušten.

Za vrijeme hospitalizacije, glazbenik je u izjavi za The Hollywood Reporter rekao da je "odlično i da ga medicinski tim izvrsno njeguje".

U intervjuu za The Los Angeles Times u lipnju iste godine, Dre je rekao da je uvijek bio netko tko se brinuo o sebi što se tiče zdravlja, uključujući i to da nikada nije imao visok krvni tlak, zbog čega je hospitalizacija bila "stvarno čudna stvar".

- Postoji nešto što se iz nekog razloga događa s crncima i visokim krvnim tlakom, no nikad nisam očekivao da će mi se to dogoditi - rekao je.

- Ali ja se brinem za sebe. I mislim da bi svaki crnac trebao to provjeriti i uvjeriti se da je sve u redu s krvnim tlakom - naglasio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:42