MUKE PO SUPERMODELU

Kultna manekenka otkrila kako se surovo izgladnjivala zbog idealne težine: ‘Nikada si više neću napraviti tako nešto‘

Članica slavne ‘petorke‘ često je koristila i metodu čišćenja organizma, no sad zna da joj je to naštetilo

Christy Turlington, Linda Evangelista i Naomi Campbell 1994.
 

 Etienne George/Afp/Profimedia/Etienne George/afp/profimedia

Na svom vrhuncu karijere kao jedan od prvih svjetskih supermodela, Linda Evangelista je izjavila slavnu rečenicu koja se i danas citira, a to je da ne bi ustala iz kreveta za manje od 10 tisuća dolara dnevno. Ali ono što Linda Evangalista nije spomenula, donosi Daily Mail, bilo je što sve prolazi kako bi ostala dovoljno mršava da se može pojaviti na modnoj pisti za najprestižnije dizajnerske kuće.

U izuzetno iskrenom intervjuu u podcastu "Ruthin Table 4", ispričala je kako je koristila štetna čišćenja organizma te plaćala u SAD-u 10 tisuća funti za program u kojem se podvrgavala dijeti izgladnjivanja kad je stigla u kasne dvadesete. Borba da održi idealnu težinu postala je sa svakom godinom više, sve teža.

"Nekada sam mogla jesti bilo što, a onda mi se metabolizam počeo usporavati blizu 30. Počela sam vježbati kad sam imala 27, 28 godina, jer sam shvatila da su stvari postale malo drugačije. Znala sam, dok sam letjela svaki drugi dan, radila i putovala po svijetu, da sam morala raditi i na održavanju svoje težine, a onda je došlo razdoblje kada sam stvarno strogo morala paziti na to", ispričala je danas 58-godišnja Evangelista.

image

Linda Evangelista 1994.

Rindoff-garcia/Bestimage/Profimedia/Rindoff-garcia/bestimage/profimedia

Osim što je prošla "Master Cleanse" koji od korisnika zahtijeva da prvih deset dana piju samo slanu vodu i biljni laksativ te ljekovite čajeve, također bi otišla i na jednotjedne tretmane u Palm Springs dva puta godišnje.

"Počela sam stalno raditi čišćenja i voljela sam ih raditi, ali mislim da su bila jako štetna za mene. Provela sam ‘Master Cleanse‘ dosta puta, ali radila bih i medicinska čišćenja, poput napitka u prahu, baze od riže, ili bih jednom ili dvaput godišnje odlazila na ‘We Care‘ na tjedan dana. To se nalazi u pustinji u blizini Palm Springsa i tamo pijete samo tekućinu, uglavnom vodu s limunom i mentom te čajeve i dobijete čašu soka dnevno te jednom dnevno dobijete razrijeđeno razvodnjeno povrće koje se zove juha. Ali to je u osnovi dijeta izgladnjivanja, to je nevjerojatno. Nikada si više neću tako uskraćivati i napraviti tako nešto", odlučno je izjavila. Evangalista je uputila i kritiku modnoj industriji zbog politike od prije 30 godina kada je bila jedan od najtraženijih modela na svijetu, nagovještavajući da je postojao pritisak da ostane mršava.

image

Linda Evangelista i Naomi Campbell

Etienne George/Afp/Profimedia/Etienne George/afp/profimedia
image

Linda Evangelista

Ndz/Starmax/Profimedia

Govoreći o promjenama u modi koja se sada prilagođava veličinama žena, kaže: "U 90-ima su se modeli morali prilagoditi, prilagoditi kako bi pristajali odjeći".

Prošle je godine Evangalista otkrila da ju je postupak smrzavanja masti pod nazivom ‘CoolSculpting‘ ostavio ‘trajno deformiranom‘ i ‘brutalno unakaženom‘. Ispričala je kako je različitim metodama ispravila rijetku postproceduralnu komplikaciju, poznatu kao paradoksalna adipozna hiperplazija. Imala je dva tretmana liposukcije i u jednom trenutku prestala jesti.

"Bilo mi je tako neugodno, upravo sam potrošila sav taj novac i jedini način kojeg sam se mogla sjetiti da to popravim bio je nula kalorija, pa sam samo pila vodu. Gubila sam razum", otkrila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:19