KRALJEVSKO PRESELJENJE

Kralj Charles i Camilla napuštaju svoj dom, već traže nove radnike: Objavljeni i odlični uvjeti

Loše zdravstveno stanje primoralo ga je da ubrza radove u palači...

Kralj Charles i kraljica Camilla

 Stephen Lock/Zuma Press/Profimedia/Stephen Lock/zuma Press/profimedia

Britanski kralj Charles III. i kraljica Camilla u procesu su zapošljavanja novog člana osoblja dok traju pripreme za preseljenje iz njihove Clarence House u Buckinghamsku palaču. Loše zdravstveno stanje primoralo ga je da ubrza radove u palači kako bi se on i supruga što brže mogli useliti u nju.

Budući da je riječ o kompleksnom procesu preseljenja, na web stranici Royal Household osvanuo je oglas za zapošljavanje novih članova osoblja, a opis radnog mjesta uključuje "održavanje čistoće i brigu za širok raspon interijera i predmeta, koje je potrebno prikazati u najboljem izdanju." Nudi se posao na puno radno vrijeme. Također je navedeno da će zaposlenici morati putovati u druge kraljevske rezidencije tijekom cijele godine, u trajanju do tri mjeseca.

"Prethodno iskustvo u domaćinstvu ili ugostiteljstvu nije nužno, ali je prednost. Više nas zanima vaš proaktivan pristup i sposobnost da se uhvatite u koštac s novim izazovima", navodi se u opisu oglasa, prenosi Hello magazin.

image

Kralj Charles i kraljica Camilla

Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Važno im je da novi zaposlenici obraćaju pažnju na detalje, da su fleksibilni kad je posao u pitanju i da dobro funkcioniraju u timu te da su motivirani i proaktivni.

Iako plaća za tu poziciju nije objavljena, navedeni su razni benefiti koje ona donosi, poput 15% mirovinskog doprinosa, 25 dana godišnjeg odmora, ne uključujući državne praznike, kao i mogućnost povećanja na ukupno 30 dana.

Vijest da će se kralj i kraljica preseliti u Buckinghamsku palaču objavljena je u lipnju 2023., a selidba bi se trebala dogoditi nakon što završi desetogodišnja obnova sjevernog krila. Projekt vrijedan 369 milijuna funti započeo je dok je još kraljica Elizabeta II. bila živa, a njezin sin Charles sada nadgleda radove.

Nije poznato hoće li kralj Charles zadržati Clarence House kao sekundarni dom nakon što se preseli u impresivnu palaču sa 775 soba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:43