POSLJEDNJI POZDRAVI

Kolege se opraštaju od Slađane Milošević: ‘Putuj princezo, u neki drugi svijet... Ovo je udarac za ex-yu scenu‘

Pjevačica je preminula u bolnici u Zemunu, a vijest o njezinoj smrti potvrdila je bliska joj prijateljica Biljana Petrović

Slađana Milošević, 1979.

 Screenshot/YouTube

Pjevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini nakon duge i teške bolesti, a od nje se putem medija opraštaju i kolege i prijatelji.

Portal 24sedam stupio je u kontakt s Nedom Ukraden, koja je istaknula koliko je njezina kolegica bila "drugačija od svih ostalih".

Pjevačica je opisala Slađanu, te istakla koliko se međusobno poštuju, uprkos razlikama.

- Jako mi je žao, bila je izuzetna osoba. Jako posebna, drugačija, talentirana, šteta što okolina nije prepoznala njezinu vrijednost – rekla je na početku Neda.

- Ja sam počela malo prije nje, ona je imala televizijskog i festivalskog iskustva. Slađana je bila posebna u svakom smislu, osobno i glazbeno. Svakako je ostavila veliki trag u glazbi s ovih prostora, stoga izražavam sućut njezinoj rodbini, prijateljima i obožavateljima. Hvala joj za svaku divnu poruku koju je napisala. Koliko god jesmo različite, dovoljno smo kulturne da poštujemo različitosti i da se odnosimo jedni prema drugima s riječima divljenja i poštovanja. Šteta je što je umrla relativno mlada. Čula sam da nije adekvatno liječena...Ipak, njene pjesme i djela ostaju kao uspomena na jednu iznimnu osobu - dodala je Ukraden.

Glazbenik Momčilo Bajagić Bajaga rekao je da je njegova kolegica Slađana "divna osoba".

- Slađana je bila divna osoba i velika umjetnica. Ona je prva značajna rock pjevačica kod nas. Njen odlazak je veliki udarac za ex-yu pop-rock scenu. Imao sam prilike raditi s njom na njenom prvom albuma. Napisao sam joj nekoliko tekstova. Uvijek je bila avangarda za svoje vrijeme. U kasnijim godinama je naučila svirati gitaru i odlično joj je išlo...Znao sam da je bolesna, ali nisam znao da je ozbiljno - izjavio je Bajaga.

Željko Samardžić je na svom Instagram profilu napisao kako je imao čast "poznavati i surađivati sa Slađanom".

- Imao sam tu čast da poznajem Slađanu i surađujem s njom. Rođeni smo istog dana, iste godine... Divno smo se slagali i poštovali. Upoznali smo se u Skoplju davnih osamdesetih kada je s Dadom Topićem otpjevala sjajnu "Princezu". Počivaj u miru i nek ti je vječna slava - stoji u objavi poznatog pjevača.

Od nje su se oprostile i Frajle, popularni novosadski sastav.

- Putuj princezo... U neki drugi svijet, tako svoja i drugačija - piše na Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 07:52