ISKRENI INTERVJU

Kim Basinger otkrila detalje mučnog razvoda od Baldwina: ‘Nije bio ni emocionalno ni mentalno dostupan‘

O odnosu sa svojim ocem i problemima s anksioznošću pričala je i Ireland Baldwin

Kim Basinger i Alec Baldwin

 Vince Bucci/AFP

Kim Basinger podijelila je s javnošću svoje borbe s bivšim suprugom Alecom Baldwinom u jednom od rijetkih intervjua koje daje, za Red Table Talk, koji je emitiran u srijedu. Slavna 68-godišnja glumica u showu se pojavila u društvu 26-godišnje kćeri Ireland te ispričala detalje svog "teškog i vrlo glasnog" razvoda od četiri godine mlađeg Baldwina s kojim je bila u braku od 1993. do 2002. Glumačka je zvijezda naglasila kako ona i Alec nisu uvijek mogli razgovarati "u četiri oka", te kako je on "priličan izazov".

Voditeljica Jada Pinkett Smith pitala je Kim je li mogla komunicirati s Alecom o problemima s anksioznošću, ali i ovisnošću i poremećajima prehrane kroz koje je prolazila Ireland.

"Roditeljstvo može biti teško, a Ireland je imala problema s anksioznošću. Je li to bio težak proces s Alecom ili ste se vas dvoje bili u mogućnosti naći u četiri oka i raspraviti kako to riješiti?, pitala je voditeljica.

"U četiri oka? Ne. To nije bio slučaj, Alec je čudan", kroz smijeh je kazala Basinger, dodajući: "Svi smo dobro i dobro se slažemo, bez obzira. Ali on je bio, on jest izazov. Imali smo svojih izazovnih situacija. I ne mislim da je Alec bio emocionalno i mentalno sposoban za takvu vrstu razgovora. Alec, naime, funkcionira na drugačiji način u svom životu", ispričala je glumica.

image

Kim Basinger

Valerie Macon/AFP

Ireland je potvrdila majčinu priču, ali i otkrila kako se njezin otac također bori s anksioznošću, ali to rješava na drugačiji način.

"Odlično se nosi s anksioznošću, ali on je osoba koja je odrasla u obitelji koja takve stvari potiskuje, ili bi mu rekli da je slabić jer se tako osjeća. Postoje stvari zbog kojih bi se obratila ocu, ali da sam i pokušala o tome razgovarati s njim, mislim da on ništa od toga ne bi mogao apsorbirati. On ne može baš suosjećati po tom pitanju, ali nije za to kriv, i postao je puno bolji. Mislim da je uspijevao suspregnuti anksioznost sve do relativno nedavno. Uistinu se nosi sa stvarima koje su mu nametnute. Bio je prisiljen napokon se suočiti s tim stvarima", ispričala je Ireland vjerojatno se referirajući na tragični incident od prošle godine kad je Baldwin upucao i ubio snimateljicu Halynu Hutchins na setu filma 'Rust'.

Basinger i Baldwin sreli su se na setu romantične komedije "Muškarac za ženidbu" 1991. godine i vjenčali se 1993. Par se rastavio 2000. i razveo 2002. Njihov je razvod popratila žučna bitka za skrbništvo nad njihovom kćeri koja je rođena 1995. Kimin otac Don Basinger za razvod je okrivio Baldwinovu naglu narav i navodne nekontrolirane ispade bijesa, što je u to vrijeme ispričao za časopis People.

Nakon godina optužbi, više od tri milijuna dolara odvjetničkih troškova, kao i zloglasne poruke na telefonskoj sekretarici u kojoj Alec kćer naziva "nepristojnom malom svinjom", sud je konačno odlučio dodijeliti im zajedničko skrbništvo nad Ireland.

Baldwin se u međuvremenu ponovno vjenčao za 38-godišnju instruktoricu joge Hilariu Thomas, s kojom očekuje osmo dijete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:15