ISPAO JE NAIVAC

Kako su prevarili Brada Pitta: ‘Godinu dana sam k‘o bedak tragao za lažnim blagom u Francuskoj‘

Château Miraval trenutno je predmet spora između glumca i bivše supruge Angeline Jolie koja je bez dogovora prodala svoj dio

Brad Pitt u filmu ”Bullet Train”

 Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia

Brad Pitt (58) u velikom je intervjuu za GQ rekao dosta upečatljivih stvari. Recimo, kako razmišlja o kraju glumačke karijere i osjeća da je "jednom nogom već vani". Njegovi obožavatelji odmah su se rastužili. Pričao je o novom filmu "Bullet Train" i namjeri da se više bavi produkcijom.

No, uz te ozbiljne, misaone teme, glumac je ispričao i doista smiješnu priču o tome kako je "ispao bedak" i naivac. Bio je žrtva muljatora te proveo godinu dana tražeći zakopano srednjovjekovno blago na svojem francuskom imanju Château Miraval.

Šarmantni oskarovac, iz nekog je razloga odlučio priznati da ga je prevario neimenovani muškarac uvjerivši ga njegov posjed vrijedi puno više od 60 milijuna dolara koju su on i bivša supruga Angelina Jolie platili za njega 2008. godine.

image

Chateau Miraval u Francuskoj

Abaca/Abaca Press/Profimedia/Abaca/Abaca Press/Profimedia

Prevarant je ispričao Pittu kako su srednjovjekovni vlasnici vile zakopali hrpe "zlata vrijedne milijune dolara" negdje na imanju. Zlato je, tvrdio je, dovezeno s Levanta tijekom križarskih ratova i onda skriveno.

- Bio sam opsjednut tom pričom. Tijekom cijele jedne godine bilo je to sve o čemu sam mogao razmišljati. Osjećao sam nevjerojatno uzbuđenje zbog cijele priče. - rekao je Brad, koji je nabavio radarsku opremu za lov na skupocjeni plijen. - Možda to ima neke veze s tim gdje sam odrastao. Uvijek se pričalo o skrivenom zlatu zakopanom u planinama Ozark i te su me priče fascinirale.

Naposljetku je odustao od potrage ostavši praznih ruku. Tada je otkrio da ga je muškarac koji mu je prodao priču o blagu u stvari želio privući da investira u jednu tvrtku koja se bavi različitim radarima. Ideja o skrivenom blagu trebala je potaknuti Pittovu strast prema tehnologiji, valjda.

Glumac je prizno da se zbog truda uloženog u besmisleni lov na zlato na kraju osjećao "prilično glupo".

- Dobro, lov je bio uzbudljiv - rekao je.

A prevarant je znao isplesti priču i učiniti je uvjerljivom jer bi se ispod dvorca doista moglo nalaziti kakvo blago. Château Miraval smješten je, naime, uz drevni rimski trgovački put, imanje je prostrano i na njemu je niz građevina, uključujući kapelu iz 13. stoljeća u kojoj su se on i Angelina vjenčali.

image

Brad Pitt i Angelina Jolie u vrijeme bračne sreće

Sbm/Picturelux/Hollywood Archive/Profimedia/Sbm/Picturelux/Hollywood Archive/Profimedia

Château Miraval i nagrađivano vino iz njegovih vinograda sada su novi izvor frustracije za glumca. Imanje je predmet najnovije tužbe koju je Brad Pitt podnio protiv bivše supruge u njihovu nemilosrdnom, dugotrajnom brakorazvodnom ratu.

Nakon što je Angelina Jolie prošle godine prodala svoj udio ruskom milijarderu Juriju Shefleru, Brad ju je u veljači tužio, tvrdeći da je nezakonito zanemarila njihov dogovor da nikada ne prodaju svoje udjele bez dopuštenja drugog.

image

Brad Pitt sa svojim pjenušcem Fleur de Miraval koji nastaje na njegovu imanju

Champagne Fleur De Miraval/mega/The Mega Agency/Profimedia/Champagne Fleur De Miraval/mega/The Mega Agency/Profimedia

U podnesku njegova pravnog tima ranije ovog mjeseca, glumac tvrdi da mu je bivša supruga "htjela nanijeti štetu" prisiljavajući ga da surađuje sa strancem sumnjivog kredibiliteta poznatim po taktici "neprijateljskog preuzimanja" biznisa. Pitt obožava svoje francusko imanje i jako je ponosan na vina koja tu nastaju. Njegovi odvjetnici tvde da je glumica prekršila njegova prava kao osobe koja je svoje resurse i rad investirala u uspješan biznis te da pokušava zaraditi na tuđoj investiciji.

Angelina nije komentirala optužbe svog bivšeg supruga ili njegov lov na lažno blago.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2022 15:13