GLUMICA GUBI

Još jedna pobjeda u nizu Brada Pitta u suđenju s Angelinom Jolie oko njihove vinarije u Francuskoj

Glumac je posljednjih mjeseci ostvario tri pobjede u sudnicama i to u tri različita pravna djelokruga

Brad Pitt

 Coq/Backgrid Usa/Profimedia/Coq/backgrid Usa/profimedia

Brad Pitt postigao je još jednu pravnu pobjedu u borbi za vinariju s bivšom suprugom, Angelinom Jolie, prenosi The Sun. Glumac pokušava poništiti Jolieinu prodaju njezinog udjela u vinariji Chateau Miraval ruskom milijarderu Juriju Šefleru iz 2021. godine.

"Dug je put pred ovom parnicom, ali trenutno je zamah na strani Brada. Posljednjih mjeseci ostvario je tri pobjede u sudnicama u tri različita pravna djelokruga: Luksemburg, Sjedinjene Države i Francuska", kazao je izvor blizak glumcu. Prošlog su tjedna sudski službenici zaplijenili dokumente tvrtke i informatički materijal nakon što je Šefler iznio tvrdnje o malverzacijama i zloporabi imovine tvrtke.

image

Brad Pitt

Courtesy De‘longhi/mega/The Mega Agency/Profimedia/Courtesy De‘longhi/mega/the Mega Agency/profimedia

Prema francuskom zakonu, to se smije napraviti, ali sud je kasnije poništio tu odluku pa dokumente i emailove "zaključao" dok čeka Šeflerovu žalbu. Žalbeni je sud u Francuskoj donio presudu protiv Šeflerove žalbe i uskratio pristup dokumentima. Šeflerova tvrtka, Nouvel, nema pravni status tražiti zaplijenu dokumenata koje kontrolira Chateau Miraval jer je onda samo neizravni dioničar.

Šeflerovoj firmi je također naloženo da plati 20.000 eura pravnih troškova, a vjeruje se da će dokumenti sada biti vraćeni u sef Chateau Miravala. U studenom je sud u Luksemburgu privremeno oduzeo dionice Šefleru, čime je Pitt postao većinski dioničar.

Podsjetimo, Pitt i Jolie su 2008. godine kupili imanje Miraval od 1300 hektara u Provansi, u južnoj Francuskoj, i tamo su se vjenčali 2014. godine. Dvije godine kasnije su se rastali, a kako mediji prenose, Jolie je tajno pregovarala o prodaji svog udjela za 64 milijuna dolara.

image

Angelina Jolie i Brad Pitt

Walter Bieri/Keystone-sda-ats Ag/Profimedia/Walter Bieri/keystone-sda-ats Ag/profimedia

Navodno je prekršila dogovor da će ona svoj udio prvo ponuditi Pittu te da ga neće prodavati bez njegova pristanka. Ruski je tajkun pokušao doći do Pittovog dijela na način da surađuju i da uđu u partnerstvo. "Šefler je osobno poduzeo korake kako bi potaknuo svoje navodno partnerstvo s Pittom nakon što je transakcija zaključena, pišući Pittu više puta kako bi ga natjerao da pristane", prenose mediji.

Pitt je tužio Jolie u veljači 2022. zbog prodaje Nouvela i njegovih 50 posto udjela u Chateau Miraval Šefleru. U rujnu te godine Nouvel je uzvratio protutužbom protiv Pitta i traži 350 milijuna dolara odštete. Njegov odvjetnički tim ranije je Pitta opisao kao "glumca, a ne vinara" i dodao da se "bavi iluzijama, a ne prljavštinom i grožđem".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:04