KATE WINSLET

Jedna od najboljih glumica svoje generacije danas puni 49: Iza sebe ima 2 propala braka, mnoštvo nagrada i jedan vječni trač

Ima jednog Oscara, tri Zlatna globusa, dva Emmyja te brojna priznanja dodijeljena na filmskim festivalima u cijelom svijetu

Kate Winslet

 Charly Triballeau/Afp

U "Titanicu" je zasjala sa samo 22 godine i to u glavnoj ulozi, Rose De Witt Bukater. Nakon toga su uslijedili brojni drugi projekti kao što su "Hideous Kinky", "Holy Smoke", "Quills", "Iris", " Eternal Sunshine of the Spotless Mind", "The Reader", "The Mountain Between Us" i drugi.

Riječ je o Kate Winslet koja je u svojih 49 godina, koliko danas slavi, stekla zavidnu karijeru, mnoštvo nominacija i nagrada od čega je kući ponijela jednog Oscara, tri Zlatna globusa, četiri nagrade s BAFTE, dvije nagrade s Critics Choice Awardsu i Emmyja te sličnih priznanja, kao i onih dodijeljenih na filmskim festivalima u cijelom svijetu.

image

Kate Winslet

Supplied By Lmk/landmark/profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia
image

Kate Winslet

Paramount-20th Century Fox - Album/Album/Profimedia/Paramount-20th Century Fox - Album/album/profimedia

Kako je njezina karijera krenula uzlazno, krenuo je i njezin ljubavni život. Isprava je Winslet bila udana za filmskog redatelja Jima Threapletona, a kasnije za redatelja Sama Mendesa, no i od njega se razvela. Detalji razvoda nisu poznati javnosti, a na to je i sama glumica ponosna.

"Nitko zapravo ne zna što se dogodilo u mom životu. Nitko zapravo ne zna zašto moj prvi brak nije potrajao, nitko ne zna ni zašto drugi nije. Ponosna sam na to", prenosi Popsugar da je rekla glumica koja u intervjuima uvijek lijepo govori o svojim bivšima s kojima ima djecu. S Threapletonom je dobila kćer Miju, a s Mendesom sina Joea Alfiea.

"Nemam ništa osim najvećeg poštovanja i divljenja prema njegovom radu, a kasnije sam tijekom godina shvatila da je on fantastična osoba u Mijinom životu", kazala je za Threapletona. Ipak, o njoj nisu svi lijepo govorili. Model Louis Dowler, s kojim je kratko hodala, kazao je da se prema njemu glumica nije lijepo ponašala. "Bio sam zaljubljen u nju i to ne može prestati preko noći. Nisam siguran da se Kate dobro ponašala prema meni", rekao je jednom prilikom za medije.

image

Kate Winslet

Angela Weiss/Afp
image

Kate Winslet i Mia Threapleton

Justin Goff/Goff Photos/Profimedia/Justin Goff/goff Photos/profimedia

Iako je iza sebe imala neuspješne kratke romanse, ali i dva propala braka, Winslet nije prestala vjerovati u ljubav. Na kraju, svoje "sretni do kraja života" čini se da je našla s Edwardom Abelom Smithom za kojeg se udala 2012. godine i već sljedeće godine dočekala sina Beara Blazea.

image

Kate Winslet i Jim Treapleton

Hugh Thompson/capital Pictures/profimedia/Hugh Thompson/capital Pictures/profimedia
image

Sam Mendes i Kate Winslet

Mary Evans/allstar/graham Whitby/mary Evans Picture Library/profimedia/Mary Evans/allstar/graham Whitby/mary Evans Picture Library/profimedia
image

Kate Winslet i Edward Abel Smith

Mattpapz/backgrid/backgrid Uk/profimedia/Mattpapz/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Njezino prijateljstvo s Leonardom DiCaprijem traje od 1997., a još od ‘Titanica‘ se šuškalo da su njih dvoje i u stvarnom životu bili ljubavnici. No, Kate je tim glasinama stala na kraj i otkrila da su isključivo bili i ostali jako dobri i bliski prijatelji.

"Leo i ja proveli smo intenzivnih sedam mjeseci snimajući. Bili smo oboje jako mladi i, nasreću, nikada nismo gajili simpatije jedno prema drugom u tom smislu. Znam da to niste željeli čuti, ali to je zaista istina", otkrila je glumica u jednom od intervjua.

Kao jedna od najboljih glumica svoje generacije osjetila je da su oči javnosti često uprte u nju pa je ranije ove godine za Harper‘s Bazzar otkrila nekoliko savjeta koji su joj pomogli da ojača samopouzdanje.

"Žene postaju sve ljepše kako stare, sigurno, jer naša lica postaju sve veći dio onoga što jesmo. Naša lica bolje leže na strukturi naših kostiju, imaju više života, imaju više povijesti. Stvari koje smatram nevjerojatno lijepima su bore oko očiju, nadlanice, mislim da su te stvari jako lijepe... Ponosim se time što ne izgledam savršeno jer je to moj život na mom licu, a to je važno", rekla je.

"Također sam naučila da je važno brinuti se o sebi iznutra. Ne samo što jedete i kako se brinete o sebi sa stajališta prehrane, već kako se brinete o sebi sa stajališta mentalnog zdravlja – kako se osjećate o sebi emocionalno, fizički, kako hodate svijetom, kako živite s integritetom i iskrenošću. Mislim da su te stvari važne, a te stvari dolaze do izražaja u tome kako izgledamo, a nakon toga, naravno, i kako se osjećamo. Ljepota je doista osjećaj. Mislim da to nije stvar na koju gledamo", objasnila je glumica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 06:45