OŠTRE REAKCIJE

Izraelska vlada osudila Gigi Hadid zbog dijeljenja propalestinske poruke: ‘Jesi li ti prespavala prošli tjedan?‘

Manekenka čiji je otac Palestinac jasno je u svojoj prvoj objavi da je protivi svakoj nevinoj žrtvi

Gigi Hadid

 Instagram/Gigi Hadid

Gigi Hadid suočava se s oštrom reakcijom izraelske vlade nakon što je podijelila poruku podrške Palestini usred krvavog rata između Hamasa i Izraela, donosi Page Six. Tijekom vikenda, manekenka čiji je otac Mohamed Hadid, Palestinac ponovno je postavila objavu na svoj Instagram Story koja je glasila: "Nema ničeg židovskog u postupanju izraelske vlade prema Palestincima. Osuda izraelske vlade nije antisemitizam i podržavanje Palestinaca, nije podržavanje Hamasa."

Međutim, na službenom računu države Izrael osvanulo je osvrtanje na Giginu objavu. Napravili su screenshot njezinog istupa i ponovno ga objavili na svom vlastitom s porukom.

"Nema ničeg hrabrog u Hamasovom masakru nad Izraelcima. Osuditi Hamas za ono što jest (ISIS) nije istup protiv Palestine, a podrška Izraelcima u njihovom pravu protiv barbarskih terorista je ispravna stvar za učiniti", stoji u njihovoj objavi. Potom su se izravno obratili Gigi upitavši je je li spavala prošli tjedan.

"Ili vam je sasvim u redu zatvarati oči pred klanjem židovskih beba u njihovim domovima? Vaša šutnja vrlo je jasno pokazala gdje se nalazite", zaključili su. Izraelska vlada također je objavila fotografiju krvave dječje spavaće sobe dodajući: "Ako ovo ne osuđujete, vaše riječi ne znače NIŠTA."

image

Gigi Hadid

Instagram/Gigi Hadid
image

Gigi Hadid i Bella Hadid

Byron Purvis/admedia/Sipa Press/Profimedia/Byron Purvis/admedia/Sipa Press/Profimedia

Prošlog tjedna manekenka je jasno osudila "teroriziranje nevinih ljudi" nakon katastrofalnih napada na Izrael. Gigi je objasnila da iako ima "duboko suosjećanje i slomljeno srce zbog palestinske borbe i života pod okupacijom" osjeća "odgovornost" da "jasno stavi do znanja" koji je njezin stav.

"Iako imam nade i snove za Palestince, nijedan od njih ne uključuje naškoditi Židovima. Teroriziranje nedužnih ljudi nije u skladu s pokretom ‘Slobodna Palestina‘ i ne čini mu dobro. Ideja da to čini potaknula je bolan, desetljećima dug ciklus odmazde naprijed-natrag (čiji nijedan nedužni civil, Palestinac ili Izraelac, ne zaslužuje biti žrtva) i pomaže u održavanju lažne ideje da je biti pro-Palestinac = antisemit. ", istaknula je međuostalim Gigi zaključivši kako svaki čovjek zaslužuje osnovna prava, tretman i sigurnost; bez obzira na nacionalnost, vjeru, etničku pripadnost ili gdje su rođeni. I Gigi i njezina sestra, Bella Hadid, godinama su bile glasne zagovornice Palestine. Međutim, Bella još nije progovorila o trenutnom ratu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:34