RAT SE NASTAVLJA

Iz tabora Angeline Jolie tvrde: ‘Pitt ju je vinogradom pokušao ušutkati da ne govori o njegovu zlostavljanju djece‘

Brad Pitt je uspio dokazati da mu je Jolie odbila prodati udio u vinogradu jer se osjećala ‘osvetoljubivo‘ pa je podnio nove sudske papire

Angelina Jolie

 Luca Carlino/nurphoto/shutterstock/Luca Carlino/nurphoto/shutterstock

Ratu na relaciji Jolie - Pitt ne nazire se kraj.

Nakon što je uspio dokazati da mu je Angelina Jolie odbila prodati svoju polovicu njihovog francuskog vinograda, Chateau Miraval, jer se osjećala "osvetoljubivo" jer joj odluka o skrbništvu nije išla na ruku, Brad Pitt je prekjučer podnio nove sudske papire.

No, izbor blizak glumici tvrdi za Page Six kako Jolie nije otkazala dogovor oko vinograda jer je željela napakostiti bivšem suprugu, nego jer ju je Pitt pokušao spriječiti da progovori o njegovom zlostavljanju njihove djece.

Pitt je, poznato je, optužen da je "gušio i udarao" jedno od njihove djece tijekom zloglasnog privatnog leta 2016., kao i da je "polijevao pivom" Jolie.

Pozivajući se na sudske dokumente podnesene 2022., Joliein prijatelj je ispričao: "Istina je da je (on) odbio dovršiti prodaju Miravala s Jolie osim ako ona pristane da se šuti o zlostavljanju... Zahtijevao je da se zadrži 8,5 milijuna dolara (od njegove isplate njoj za vinariju) kako bi je prisilio da šuti". (Namjera je, navodno, bila da Pitt, ukoliko bi se Jolie izbrbljala, zadrži dio ili svih 8,5 milijuna dolara).

image

Brad Pitt

Champagne Fleur De Miraval/mega/The Mega Agency/Profimedia/Champagne Fleur De Miraval/mega/The Mega Agency/Profimedia

Izvor blizak glumici dodao je da bez obzira na bilo kakav pravni manevar slavni glumac pokuša, "ne može pobjeći od činjenice da je verbalno i fizički napao gospođu Jolie i njihovu djecu, a čak je jedno od djece davio, a drugo udario".

S druge strane, izvor blizak Pittu za Page Six je izjavio kako tvrdnja Jolieina prijatelja "obmanjujuća". Pittov insajder navodi da je glumac od nje tražio samo da potpiše standardni poslovni ugovor koji se odnosi na kupnju vinarije, a koji bi svatko tko prodaje vrijednu imovinu morao potpisati. "Nije se radilo o obiteljskim stvarima. Standardno je imati ugovor koji sprječava nekoga da nešto proda, potom to omalovaži i umanji njegovu vrijednost", tvrde s Pittove strane.

image

Chateau Miraval

Abaca/Abaca Press/Profimedia/Abaca/Abaca Press/Profimedia

Prema pravnim dokumentima podnesenim u četvrtak, Pitt navodi da su se on i Jolie složili da ne prodaju svoje udjele u 30 milijuna dolara vrijednoj vinariji u Provansi, koju su kupili 2008., bez odobrenja onog drugog.

Kad su se razveli 2019., Jolie je odlučila prodati svoj udio Pittu. A onda je 2021. Pitt otkrio iz novinskim napisa da je njegova bivša partnerica svoj udio prodala Yuriju Shefleru, vlasniku vodka brenda Stoli Group.

U novim sudskim podnescima tvrdi se da Jolie "više nije htjela prodati Pittu" nakon "nepovoljne odluke o skrbništvu" u kojoj je glumcu dodijeljeno zajedničko skrbništvo nad njihovo šestero djece. Doduše, odluka je kasnije poništena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:37