Moda na Eurosongu

Ivan Tandarić (Elfs): ‘Modni su pobjednici Talijani. No, nisu loše ni Konstrakta ni provokativna Španjolka Chanel‘

Umjetnica je bila u bijelom, zakopčana do grla s borosanama na nogama. Bijeli kostim odiše čistoćom i zdravljem

Konstrakta, Blanco i Chanel

 AFP

Eurosong je osim glazbenog i televizijskog i pravi modni spektakl. Na tom natjecanju itekako se gleda tko je što odjenuo, a ljubitelji mode se još uvijek sjećaju 1998. godine kada je Dana International na scenu izašla u kreaciji Jean Paula Gaultiera, što mnogi proglašavaju istinskim couture momentom.

Tko je zasjao, a tko podbacio ove godine, pitamo modnog kreatora Ivana Tandarića, koji se nalazi u Torinu, a koji je uz Aleksandra Šekuljicu zaslužan za haljinu boje fuksije što ju je na Eurosongu nosila Mia Dimšić.

- Gledajući širu sliku nastupa, rasvjete i pjesme po meni su modni pobjednici ovog Eurosonga Talijani. Mahmood je bio odjeven u elegantno crno odijelo, dok je Blanco bio u bijeloj oversize kombinaciji širokih hlača i heklane fluidne tunike s kristalima. Kod njega se totalno izgubio stereotip muške odjeće i sviđa mi se kako su se ta dva različita stylinga zapravo super uklopila u zajedničku priču - kaže Tandarić, kojem se modno dopada i srpska predstavnica Konstrakta.

image

Mahmood & Blanco iz Italije

Piovanotto Marco/abaca/Abaca Press/Profimedia
image

Mahmood & Blanco iz Italije

Marco Bertorello/AFP
image

Konstrakta

Jussi Nukari/shutterstock

- Umjetnica je bila u bijelom, zakopčana do grla s borosanama na nogama. To je naizgled bazičan, ali do najsitnijih detalja razrađen bijeli kostim koji odiše čistoćom i zdravljem. Posebno mi se sviđala simpatična intervencija stavljanja buketa karanfila koji izviruju iz džepa na prsima - ističe modni kreator iz Elfs-a, koji na treće mjesto stavlja Španjolku Chanel, čiji provokativan kostim, kaže, daje pravi ugođaj njenom scenskom nastupu.

image

Chanel

Marco Bertorello/AFP
image

Chanel

Marco Bertorello/AFP
image

Chanel

Marco Bertorello/AFP

- Riječ je o stiliziranom toreadorskom kostimu koji se sastoji od visokih čizama što se u struku s bočne strane tankom trakom spajaju na brazilske gaće koje čine dio kombinezona s bolerom naglašenih ramena. Crna podloga gusto je ispunjena sitnim srebrnim i crvenim kristalićima koji su posloženi u geometrijske etno motive - objašnjava Tandarić kojem je modno interesantna i Šveđanka Cornelia koja je nastupila u efektnom topu s resicama i cirkonima na srebrnom lancu.

image

Cornelia Jakobs iz Švedske

Marco Bertorello/AFP
image

Cornelia Jakobs iz Švedske

Marco Bertorello/AFP

- Time je dobiven glam moment u kombinaciji sa širokim crnim hlačama i njenim bosim nogama. Uz to 'smokey eyes' šminka dala je karakter pjevačici čiji je stajling krajnje nepretenciozan, a definitivno je upečatljiv zbog momenta nonšalantnosti - ističe Tandarić, kojeg je u Torinu najviše modno razočarao Belgijanac Jeremie Mackiese.

- Kombinacija srebrne kožne jakne na široke sive traperice i tenisice mi izgleda nedorečeno i zastarjelo kao styling iz doba kada su harali Saša, Tin i Kedžo - kaže Tandarić.

image

Jeremie Makiese predstavljao je Belgiju

Marco Bertorello/AFP
image

Jeremie Makiese predstavljao je Belgiju

Marco Bertorello/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 13:34