EDIE FALCO

Ispovijest zvijezde ‘Sopranosa‘: Oblokavala sam se cijelu svoju mladost, čak sam i frajere birala po metodi čašice...

Edie Falco priznala je da se godinama borila s alkoholizmom, a jedan joj je opasan događaj otvorio oči...

Obitelj Soprano

 AFP

Slavna glumica Edie Falco vlasnica je brojnih prestižnih glumačkih nagrada, poput dva Zlatna globusa, četiri nagrade Emmy, pet Screen Actors Guild nagrada i nevjerojatnih 47 nominacija. No, unatoč tome, ona je i dalje obična žena od krvi i mesa, žena koju biste na prvu lako zamijenili s prvom susjedom.

Edie priznaje da joj, unatoč zavidnoj glumačkoj karijeri, nije bilo uvijek lako te da je bila prisiljena prihvatiti da ima problema s alkoholizmom. Nakon što je 'dotaknula dno' u kasnim dvadesetima, shvatila je da alkoholu mora reći 'dosta'.

58-godišnja glumica, poznata po glavnim ulogama u serijama "Obitelj Soprano" i "Sestra Jackie", trijezna je već 29 godina nakon što se godinama borila s alkoholizmom, koji je bio njezin način kako se nositi s nedostatkom samopouzdanja.

image

James Gandolfini i Edie Falco u seriji 'Obitelj Soprano'

AFP

No, priznaje da je postala svjesna svojih postupaka i stanja u kojem se nalazila nakon što se jednom prilikom našla u potencijalno opasnoj situaciji te ju je to potaknulo da promijeni svoj način života.

"Godinama nisam okusila alkohol, a onda sam popila svoje prvo piće tijekom studiranja i otkrila sam nirvanu. Alkohol je bio rješenje svih mojih problema, ali i uzrok svih mojih problema", rekla je glumica za The Guardian.

"Bila sam velika obožavateljica kokaina, ako bi mi ga netko ponudio jer si ga sama nisam mogla priuštiti. Marihuana mi je samo uzrokovala tjeskobu", priznala je glumačka zvijezda.

Njezina ovisnost o alkoholu otišla je toliko daleko da je čak birala muškarce na temelju toga piju li ili ne. "Čekala bih da vidim koliko će brzo spomenuti alkohol u razgovoru i tako bih odlučila hoću li se spetljati s nekim ili ne", otkrila je glumica i dodala da je uvjerila samu sebe da bolje glumi kada je mamurna.

Postala je svjesna situacije u koju se dovela kad se jednog dana probudila nakon raskalašenog noćnog izlaska i shvatila da je ostavila širom otvorena vrata stana. U tom je trenutku shvatila da se hitno mora dovesti u red. A zatim je i njezina glumačka karijera krenula uzlaznom putanjom.

Male uloge u visokobudžetnim filmovima, kao što je "Cop Land" Sylvestera Stallonea, dovele su do toga da je osvojila ulogu u HBO-ovoj seriji "Obitelj Soprano", i to ulogu Carmele, supruge mafijaškog bosa Tonyja Soprana.

Tijekom 10 godina snimanja, razvila je blisko prijateljstvo sa svojim TV suprugom, kojeg je glumio pokojni James Gandolfini. Priznala je da je bila shrvana njegovom iznenadnom smrću koja je nastupila 2013. zbog zatajenja srca u dobi od 51 godine.

"Tužno je, nevjerojatno tužno", rekla je Falco, priznavši da joj je i dalje previše bolno gledati seriju o obitelji Soprano, koju nikada nije pogledala.

image

James Gandolfini i Edie Falco

Vince Bucci/AFP

"Bilo mi je preteško gledati je, a velikim dijelom upravo zbog Jima. Ljudi umru i ti kreneš dalje, a onda ih vidiš na ekranima i to te previše šokira. Pa, Jimmy i ja smo tada bili djeca! Nitko od nas nije znao što radimo, no radili smo na isti način, nismo se pripremali, bili smo poput djece koja se igraju u pješčaniku. Moja bliska prijateljica i bivša kolegica Aida Turturro i ja pogledale smo nekoliko epizoda i ja sam rekla - ovo će me dotući", prisjetila se glumica za The Guardian.

Edie i James glumili su bračni par Carmelu i Tonyja Soprana koji su se trudili imati normalni obiteljski život unatoč njegovoj karijeri kriminalca i čestim aferama s drugim ženama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:42