POČAST ELIZABETI II.

Internet bruji o naklonu Meghan Markle: Nekima je oličenje gracioznosti, drugima čisto licemjerje

Britanci se ne mogu odlučiti žali li vojvotkinja od Sussexa iskreno za bakom svojeg supruga ili prikuplja novi materijal za podcast

Princ William, Kate Middleton, princ Harry i Meghan Markle

 I-images/Eyevine/Profimedia/I-images/Eyevine/Profimedia

S jedne strane pljušte pohvale za Meghan Markle, vojvotkinju od Sussexa: zbog "elegancije" i "gracioznosti" i ponašanja tijekom dolaska povorke s lijesom kraljice Elizabete II. u Westminster Hall, a posebno njezinog dubokog naklona u čast preminuloj vladarici.

"Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa izvela je besprijekoran naklon", napisao je jedan čitatelj Independenta.

"Meghanin naklon bio je najdublji i uz odmak od rojalističke retorike, pokazala je najviše divljenja i poštovanja prema kraljici", napisao je drugi.

image

Harry i Meghan

Pool/Zuma Press/Profimedia

Treća osoba je dodala: "Meghan je oličenje gracioznosti i elegancije."

Korisnici Twittera primijetili su i izraze lica princa Harryja te se raspisali kako se vidjelo da je ponosan na svoju suprugu. Jedan od njih je napisao: "Ne mogu poreći [to] je bio veliki naklon, dubok i pun poštovanja. Lijepo što nosi naušnice koje joj je dala kraljica. Harry je izgledao kao da će i on zaplakati svakog trenutka."

S druge strane su oni koji Sussexovima ne mogu oprostiti bijeg preko oceana, Megxit, napuštanje kraljevskih dužnosti i gomilu riječi izrečenih u raznim intervjuima i podcastima na račun članova kraljevske obitelji, prijetnje razotkrivajućim knjigama i licemjerje kojim koriste titule kada im to odgovara.

"Sve je to sjajan sadržaj za Harryjevu knjigu i dokumentarce za Netflix. Manje ima veze s kraljicom, a više s medijskom pozornošću, prilikama za fotografiranje i sadržaj za vlastite projekte", piše u jednom komentaru na The Mirroru.

Nekima je zasmetalo što su se Harry i Meghan u jednom trenutku primili za ruke - njihovi javni izrazi prisnosti u svim situacijama mnogima idu na živce jer smatraju da takvo iskazivanje emocija nije primjereno. Ili barem, nije "britanski".

image

Harry i Meghan

Imageplotter/wpa Pool/Shutterstock Editorial/Profimedia

Na YouTube kanalu Jesúsa Enriquea Rosasa poznatog kao "The Body Language Guy", autora nekoliko knjiga o neverbalnoj komunikaciji koji se voli baviti britanskom kraljevskom obitelju, stotine su komentirale Meghanin naklon i njezine izraze lica. Uočili su čak i - dijabolični smiješak zadovoljstva zbog činjenice da je tu gdje jest.

"Moj prvi dojam je da se osjeća kao da je "pobijedila", rame uz rame je s kraljevskom obitelji unatoč svemu što je rekla. Po mom mišljenju, ona se osjeća nepobjedivo, može raditi i govoriti što god hoće kako bi bila relevantna i stvarala vijesti, bila u tabloidima itd. To je ono o čemu ona sanja. Tužno je jer smo svi tužni zbog kraljičine smrti, a čini se da ona uživa u svom statusu slavne osobe", piše u jednom komentaru ispod videa u kojem je Meghan "razotkrivena".

image

Kraljica supruga Camilla, Catherine, princeza od Walesa, Sophie, vojvotkinja od Wessexa i Meghan, vojvotkinja od Sussexa na svečanoj službi u Westminster Hallu

Oli Scarff/Afp

Kada je ovaj par u pitanju, stvar je vrlo jednostavna - ma što princ Harry, a pogotovo njegova supruga naprave, ma kako se ponašali i izgledali, lavina komentara na svim društvenim mrežama, medijskim portalima i forumima je nezaustavljiva i obilna, a tabori Sussexovih i njima suprotstavljenih rojalista golemi i naoružani oštrim riječima.

Svijet grca u strašnoj krizi, ekonomskoj, političkoj, moralnoj, zdravstvenoj, klimatskoj... no mnogo je lakše baviti se bisernim naušnicama i dubinom naklona i iskrenošću osmijeha omrznute vojvotkinje/bivše glumice koja je princa odvukla od familije i unijela razdor među Windsore.

Mnogi komentatori pišu kako je kraljici Elizabeti II. Meghan bila jako draga.

image

Meghan Markle s kraljicom Elizabetom II.

Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia

- Kraljici se Meghan sviđala, bez obzira na to što se nije sviđala ostatku Ujedinjenog Kraljevstva. Bilo bi dobro da svi napokon ostave Meghan na miru, umjesto da pretjerano analiziraju sve što radi. Samo potiču mržnju, a to nije u redu.

Meghan je, inače, u zloglasnom intervjuu za Oprah Winfrey ispričala kako je naučila kako pravilno izvesti naklon. Govorila je o prvom susretu s kraljicom u Royal Lodgeu.

- Harry i ja bili smo u autu, a on je rekao, "OK, moja baka je tamo pa ćemo je pozdraviti". Rekla sam: "O super, volim bake." On me na to pitao znam li se nakloniti. Pomislila sam, iskreno, kako je to nešto što se događa vani, ne u obitelji i rekla sam:"Pa, to je tvoja baka!" na što je Harry rekao: "To je kraljica". Tada je, priznala je, prvi put shvatila da joj neće biti baš lako.

Naklon je, ispričala je, uvježbala nekoliko minuta prije no što je upoznala kraljicu, uz pomoć i savjete Harryja i vojvotkinje od Yorka, Sarah Ferguson.

- Bio je to dubok naklon - rekla je Meghan koja je tada uvježban naklon, ma što god o njemu rekli promatrači, ponovila sada opraštajući se od suprugove obožavane bake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 22:15