PRESELIT ĆE SE

Frontmen Green Daya bijesan zbog odluke o pobačaju: ‘Je*** Ameriku, odričem se državljanstva‘

Nakon što je Roe vs. Wade službeno poništen, prosvjedi su izbili diljem Amerike, a mnoge poznate osobe također su osudile ovu odluku

Billie Joe Armstrong

 Mairo Cinquetti/Nurphoto/ AFP

Frontmen američkog benda Green Day, Billie Joe Armstrong, toliko je uznemiren zbog odluke američkog Vrhovnog suda o ukidanju presude Roe vs. Wade, kojom se omogućavalo pravo na pobačaj ženama u svim saveznim državama, da je izjavio kako će se odreći svog američkog državljanstva i preseliti u Englesku.

"Je*** Ameriku, ja se odričem svog državljanstva. Je*** ću doći ovamo. Previše je gluposti na svijetu da se vratimo u tu jadnu ispriku za državu. Oh, ne šalim se. Vidjet ćete još puno toga od mene u narednim danima", poručio je publici tijekom nastupa njegova benda u Londonu, koji je bio dio Hella Mega turneje, prenosi Entertainment Weekly.

Nakon što je Roe vs. Wade službeno poništen, prosvjedi su izbili diljem Amerike, a mnoge poznate osobe također su osudile ovu odluku sudaca Vrhovnog suda. Riječ je o petorici sudaca - Clarence Thomasu, Samuelu Alitu te troje sudaca koje je imenovao Donald Trump - Neilu Gorsuchu, Brettu Kavanaughu i Amy Coney Barrett.

Ova odluka nije se svidjela ni slavnim pjevačicama Oliviji Rodrigo te Lily Allen koje su Alleninu pjesmu 'F*** You' izvele na Glastonbury festivalu i posvetile je upravo navedenim sucima Vrhovnog suda SAD-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:30